Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκόσμια Μέρα του Βιβλίου

Παγκόσμια Μέρα του Βιβλίου είναι η αυριανή. Μια ημέρα που βάλλεται και αυτή από τα γεράκια του σκοταδισμού. Μια ημέρα, της οποίας οι αρμόδιοι να την τιμήσουν φορείς, όφειλαν να μην περιοριστούν σε κοινότοπες περί αυτής δραστηριότητες, αλλά πρώτα και κύρια να βροντοφωνάξουν κατά των σφαγέων του γιουγκοσλαβικού λαού, που σπέρνουν ανέμους σε όλα τα Βαλκάνια, γιατί απλούστατα χωρίς λευτεριά, ειρήνη και ανεξαρτησία η Παγκόσμια Μέρα του Βιβλίου είναι λέξεις κενές περιεχομένου.

Κραυγή διαμαρτυρίας δεν έβγαλαν, αλλά σημειώνουν την ημέρα με τις εξής εκδηλώσεις: Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,σε συνεργασία με το περιοδικό "Διαβάζω", την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοπωλών και το ΥΠΠΟ, κυκλοφόρησε: τέσσερις αφίσες. Ενα τρίπτυχο φυλλάδιο με τέσσερα "βιβλιολογικά" βιβλία ("Οι Λέξεις" του Σαρτρ, "Διαβάζοντας" του Μ. Προυστ, "Φαρενάιτ 451" του Ρ. Μπράντμπερι, "Διαβάζοντας στη Χάννα" του Μπ. Σλινκ). Την καθιερωμένη χαρτοκαμπάνια (χαρτοσακούλες, σελιδοδείκτες, καρτ - ποστάλ). Τη μία αφίσα για τον Μάιο ως Μήνα του Βιβλίου, τις χαρτοσακούλες και τους σελιδοδείκτες σχεδίασε ο Κώστας Μποσταντζόγλου.Το φυλλάδιο, οι άλλες τρεις αφίσες και οι καρτ - ποστάλ εικονογραφούνται με έργα του Νίκου Εγγονόπουλου,σε επιμέλεια Μαρίας Ζαχαριουδάκη.

  • Ο Σύλλογος Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Αθηνών,σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου τιμά την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου με τα εξής:

Εκδοση βιβλίου (κυκλοφόρησε), το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα κειμένων από εκδομένα ή υπό έκδοση βιβλία) 21 εκδοτών. Το βιβλίο αυτό, με τίτλο "Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 23 Απριλίου 1999" θα προσφέρεται δωρεάν από τα βιβλιοπωλεία σε όσους αγοράσουν αύριο βιβλία. Εκδοση αφίσας (25χ50 εκ. ) που έχει θέμα την αυριανή ημέρα και θα προσφέρεται αύριο στα βιβλιοπωλεία. Προκήρυξη διαγωνισμού καλύτερης βιβλιοβιτρίνας,με θέμα την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου. Μπορούν να συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να στείλουν 5 έγχρωμες φωτογραφίες (20χ25 εκ. ) με διαφορετικές απόψεις της βιτρίνας τους, στο ΣΕΒΑ μέχρι τέλος Απριλίου).

Οι βιτρίνες θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, της οποίας τα μέλη είναι οι: Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, Μυρσίνη Ζορμπά, Πέτρος Γαϊτάνος. Θα απονεμηθούν: α βραβείο (500.000 δρχ. ), α και β έπαινος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ