Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ
Ωρα περισυλλογής στον Ολυμπιακό

Για το γόητρο σήμερα στο μικρό τελικό απέναντι στην Τιμσίστεμ. Κίντερ και Ζαλγκίρις θα δώσουν τη μάχη για το τρόπαιο

Η επόμενη μέρα... Κατήφεια, πικρία, απογοήτευση αλλά και περισυλλογή, είναι μερικά από τα συναισθήματα που επικρατούν στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά το στραπάτσο από τη Ζαλγκίρις. Για πρώτη φορά στις τόσες φορές που έχει συμμετάσχει σε φάιναλ φορ η ομάδα του Πειραιά θα δώσει το "παρών" στο μικρό και όχι στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η παράδοση, που την ήθελε να φεύγει πάντα νικήτρια από τον ημιτελικό και ειδικότερα με ομάδες που φοράνε πράσινα (βλ. Παναθηναϊκό), έσπασε σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους τα όνειρα της ελληνικής ομάδας για να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης.

"Ημασταν τραγικοί", δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στον ημιτελικό με τη Ζαλγκίρις. Το τελικό 87 - 71 βρήκε τους "ερυθρόλευκους" με κατεβασμένα κεφάλια και τους Λιθουανούς ανεβασμένους στον έβδομο ουρανό. Καμιά σχέση δηλαδή με το κλίμα που επικρατούσε 24 ώρες πριν το μεγάλο αγώνα. Εκεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για πρώτη φορά οι Πειραιώτες είχαν παραδεχτεί εμμέσως πλην σαφώς τον τίτλο του φαβορί. Αλλαγή τακτικής για τα καλά, δηλαδή, αφού κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ούτε στη Ρώμη, όταν ο Ολυμπιακός έχοντας ομολογουμένως την καλύτερη ομάδα κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Φέτος όμως ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη. Το κακό όμως για τον Ολυμπιακό είναι ότι πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο την αλλαγή τακτικής. Δε λέμε βέβαια ότι οι "ερυθρόλευκοι" υποτίμησαν τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά σίγουρα μάλλον "φόρτωσαν στον κόκορα" τα μαθήματα που έπρεπε να είχαν μελετήσει ώστε να φανούν διαβασμένοι στις εξετάσεις τους με τους παίκτες του Καζλάουσκας...

Για το χαμένο γόητρο

Να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο εγωισμό του θα προσπαθήσει σήμερα ο Ολυμπιακός, που στο μικρό τελικό αντιμετωπίζει την ιταλική Τιμσίστεμ (19.30 ΕΤ 1). Οι δυο ομάδες που για πολλούς ήταν το ζευγάρι του τελικού αγωνίζονται σήμερα στον τελικό της παρηγοριάς και μοιάζουν με πληγωμένα θηρία. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ψάχνουν τη νίκη που θα αποτελέσει ένα ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει των δύσκολων αγώνων που έχουν για το φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλωστε, από το βράδυ της Τρίτης εκεί στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των Πειραιωτών. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Δημήτρη Παπανικολάου: "Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι προκειμένου να μην επηρεαστούμε αρνητικά αφού έχουμε δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα".

Ανοιχτοί λογαριασμοί

Δε θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι ο φετινός τελικός της Ευρωλίγκα μεταξύ της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Κίντερ και της ομάδας - έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Ζαλγκίρις (22.00 ΕΤ 1) είναι ο πιο αμφίρροπος μέχρι σήμερα. Και οι δυο ομάδες με ανεβασμένη ψυχολογία θα παλέψουν για την κατάκτηση της κορυφής. Στόχος των Ιταλών είναι να μεταφέρουν το παιχνίδι κάτω από τα καλάθια και να αξιοποιήσουν το μεγάλο τους όπλο που ακούει στο όνομα Νεστέροβιτς. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί ποντάρουν στο γρήγορο ρυθμό και στην ευστοχία τους από τη μέση απόσταση, στοιχεία που τους έδωσαν τη νίκη - πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ