Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι επικίνδυνοι

Προχθές ο Κ. Σημίτης από τη Νέα Υόρκη είχε αποφανθεί ότι "εμείς είχαμε έναν εμφύλιο πόλεμο γιατί το ΚΚΕ προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης, της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας".

Χθες, στη σύντομη παρέμβασή του κατά την τελετή γιορτασμού των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την εξής "παραβολή" για να δείξει το ρόλο που πρέπει να παίξει το ΝΑΤΟ. "Το 1949, πριν από 50 χρόνια, κυβερνητικά στρατεύματα εισέβαλαν σε ένα χωριό της Ελλάδας και σκότωσαν δύο νέους και όταν ρωτήθηκαν γιατί, απάντησαν ότι ήταν Βούλγαροι κομμουνιστές. Δύο χρόνια αργότερα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, οι αντάρτες επέστρεψαν στο χωριό και σκότωσαν κι αυτοί δύο νέους και όταν ρωτήθηκαν γιατί, απάντησαν ότι είναι Αμερικανοί φασίστες". Το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε, ήταν και πρέπει να είναι μία προσπάθεια για το τέλος τέτοιων νοοτροπιών και ενεργειών.

Αυτό που τρομάζει δεν είναι η αντικομμουνιστική εμπάθεια του Κ. Σημίτη, αλλά ότι με αυτή "οδηγό" επιχειρεί να δικαιολογήσει και "νομιμοποιήσει" το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, της συμμορίας των δολοφόνων των λαών. Με τέτοιους κυβερνώντες ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ