Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί σιώπησαν;

Ο βομβαρδισμός του κεντρικού κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης της Γιουγκοσλαβίας είναι ένα γεγονός που, λογικά, θα έπρεπε να σοκάρει κάθε άνθρωπο που εξακολουθεί να βλέπει κατάματα την αλήθεια και να λέει πως 2+2 κάνουν 4 και όχι 5. Τα "έξυπνα όπλα" των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - που εκτοξεύτηκαν με την έγκριση και του Ελληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη και δολοφόνησαν και τραυμάτισαν δεκάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης - είχαν διπλό στόχο.

Πρώτον να πλήξουν την ενημέρωση, που παρείχαν - μέσω της γιουγκοσλαβικής κρατικής τηλεόρασης - οι δημοσιογράφοι της Γιουγκοσλαβίας (στη χώρα τους) και οι ξένοι ανταποκριτές (στο εξωτερικό). Δεύτερον, να φιμώσουν κάθε φωνή, η οποία ήταν και παραμένει αντίθετη με τα βρώμικα και εγκληματικά σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όλων των κονδυλοφόρων, που εμφανίζουν το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, σαν... "ανθρωπιστικό έργο".

Ηταν τόσο απροκάλυπτο το "εν ψυχρώ έγκλημα" που έγινε χτες με το βομβαρδισμό στην κρατική τηλεόραση της Γιουγκοσλαβίας, ώστε αναγκάστηκαν να το καταδικάσουν με δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Δημοσιογράφων όσο και άλλοι παράγοντες από το χώρο της ενημέρωσης. Παράγοντες δηλαδή, οι οποίοι στήριζαν σιωπηρά τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς ή - στην καλύτερη περίπτωση - κρατούσαν "ίσες αποστάσεις" ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα!

Αυτή τη φορά, οι Αμερικανοί και τα κάθε είδους "Αμερικανάκια" - δηλαδή οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που στηρίζουν το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία - δε ζήτησαν ούτε την τυπική "συγνώμη" - με το γνωστό "συγνώμη, λάθος" - από τους νεκρούς και τους τραυματίες. Με τη στάση τους αυτή θέλησαν στην ουσία να περάσουν στους δημοσιογράφους - αλλά και γενικότερα στους λαούς της γης - το εξής μήνυμα: Οσοι επιμένουν να υπερασπίζονται την αλήθεια και να αντιστέκονται στη "νέα τάξη πραγμάτων", κινδυνεύουν να αμειφθούν με βόμβες και παρεμφερή δώρα "ανθρωπιστικής βοήθειας", όπως έγινε προχτές με την "εν ψυχρώ δολοφονία" των δημοσιογράφων και άλλων εργαζόμενων στην τηλεόραση της Γιουγκοσλαβίας!

Οχι, κύριοι. Δε θα σας περάσει. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι και να υποταχθούμε στη λογική του "σφάξε αγά μου ν' αγιάσω". Ομως με την ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους - κατά τα άλλα - "αντικειμενικούς" και "αμερόληπτους" δημοσιογράφους Ριχάρδο Σωμερίτη, Γιάννη Πρετεντέρη, Νίκο Κακαουνάκη και τους ομοϊδεάτες τους: Γιατί κατάπιαν τη γλώσσα τους; Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - που γίνονται με την έγκριση ή την ανοχή των κυβερνήσεων αυτών των χωρών - είναι "ανθρωπιστικοί";

Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ