Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ
Ο κόσμος απειλείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

Κοινοβουλευτικές ακροάσεις στην Κρατική Δούμα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 50χρονα του ΝΑΤΟ

ΜΟΣΧΑ (ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ). -

Ο κόσμος απειλείται από το νεοφασισμό στο πρόσωπο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα των κοινοβουλευτικών ακροάσεων "Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων και το μέλλον της Ευρώπης", που έγιναν στις 22 Απρίλη στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον στις 23-25 Απρίλη για τα 50 χρόνια του ΝΑΤΟ. Στις ακροάσεις συμμετείχαν βουλευτές, πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της σερβικής κοινής γνώμης. Συμμετείχαν επίσης πολλοί φοιτητές της Μόσχας, οι οποίοι προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει αντιΝΑΤΟικές πικετοφορίες και διαδηλώσεις. Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας και πρόεδρος της Επιτροπής "ΑντιΝΑΤΟ" Σεργκέι Μπαμπούριν στην εισήγησή του παρουσίασε την τρομακτική εικόνα της αμερικανοΝΑΤΟικής κτηνωδίας και βαρβαρότητας στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και τις κατάφωρες παραβιάσεις των διεθνών κανόνων και δικαιωμάτων που διαπράττουν οι χώρες αυτής της Συμμαχίας.

Στη διάρκεια των ακροάσεων επισημάνθηκε ότι η επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας ολοκλήρωσε ένα νέο κύκλο της ευρωπαϊκής ιστορίας και αποτελεί την απαρχή μιας νέας, τρίτης στον 20ό αιώνα, περιόδου πολέμων και στρατιωτικών συγκρούσεων, που απειλούν τόσο τις χώρες της Ευρώπης, όσο και όλο τον κόσμο. Σε συνθήκες της αντικειμενικής αύξησης της παγκόσμιας κρίσης πόρων στις χώρες του ΝΑΤΟ, που αποτελούν την ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων, αυξάνει η τάση για τη χρήση στρατιωτικής βίας και οικονομικής επιβολής για την επίτευξη απεριόριστης παγκόσμιας κυριαρχίας. Τονίστηκε ότι η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ, που θα συζητηθεί στην Ουάσιγκτον, προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, με το πρόσχημα των "ειρηνευτικών επιχειρήσεων", θα μπορεί να επεκτείνει την περιοχή ευθύνης του πέρα από την Ευρώπη, να σφετερίζεται το δικαίωμα επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις κρατών του κόσμου. Το επιδεικτικό πέρασμα του ΝΑΤΟ από την τυπικά αμυντική στρατηγική στην πρακτική της παγκόσμιας επιβολής και της καταστροφής του μεταπολεμικού συστήματος διεθνούς δικαίου που εκδηλώθηκε με την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, δείχνει το νεοφασιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και την ιδεολογία της νέας παγκόσμιας τάξης ως ιδέα του παγκόσμιου νεοφασισμού.

Οι μετέχοντες στις ακροάσεις υπογράμμισαν ότι στο ΝΑΤΟ ανήκουν κράτη που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν σε ευρεία κλίμακα τη γενοκτονία, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Τουρκία, που έχουν εξοντώσει δεκάδες εκατομμύρια, Ινδιάνους, Αρμένιους, Εβραίους, Κορεάτες, Βιετναμέζους, Κούρδους. Σήμερα ο παγκόσμιος φασισμός στο πρόσωπο του ΝΑΤΟ και των ηγετών του επιδιώκει να επιβάλει τον έλεγχο στο έδαφος της Ρωσίας και στους πόρους της. Απαίτησαν να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας, ώστε να μην επιτραπεί να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο ατιμώρητης επίτευξης από τον επεμβασία των σκοπών του. Συνέστησαν στην Κρατική Δούμα να συνεχίσει τη γραμμή αντίδρασης στις προσπάθειες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ να επιβάλλουν στον πλανήτη τη "νέα παγκόσμια τάξη", να πετύχει την εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη με βάση τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τις διατάξεις της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη. Να απαιτήσει από την εκτελεστική εξουσία να παράσχει όχι μόνο ηθική - πολιτική στήριξη, αλλά και στρατιωτική - τεχνική βοήθεια στη Γιουγκοσλαβία. Λόγω της καταστροφής από την αεροπορία των ΗΠΑ του συστήματος τηλεπικοινωνίας, να δοθεί στη Γιουγκοσλαβία πληροφοριακή υποστήριξη με την παροχή καθημερινού τηλεοπτικού χρόνου για την τηλεόραση του Βελιγραδίου. Τέλος, συνέστησαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να καταβάλει όλες τις προσπάθειες για το σταμάτημα της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και μαζί με τις αρχές της Γιουγκοσλαβίας να ετοιμάσει και να καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τις κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από μέρους των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ