Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Ο καπιταλισμός είναι δυνάστης, φέρνει πολέμους

"Οταν υπήρχε η κόκκινη σημαία υψωμένη στο Κρεμλίνο, δεν υπήρχαν αυτές οι εστίες πολέμου στα Βαλκάνια. Το ΚΚΕ προειδοποίησε από την περίοδο της ανατροπής ακόμη, ότι ο καπιταλισμός είναι δυνάστης, φέρνει πολέμους, βία και συμφορά στους λαούς. Δε χαιρόμαστε για τη δικαίωσή μας. Ομως ήρθε η ώρα να ξεσηκωθεί ο λαός και να παλέψει για να ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών",σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Χτες το πρωί συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο Β. Μπούτας περιόδευσε στο Στίβος και το Ζαγκλιβέρι, ενώ το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στη Ν. Απολλωνία.

Τόσο στις συγκεντρώσεις όσο και στις επαφές που είχε με τον κόσμο και φορείς της περιοχής, ο βουλευτής του ΚΚΕ επικέντρωσε τη συζήτηση στο πρόβλημα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και τους κινδύνους γενίκευσης στα Βαλκάνια. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για την επικίνδυνη πρακτική της σημειώνοντας: "εδώ και μήνες έχει υπογράψει για να γίνει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Παρά την προσπάθεια που κάνει για να πείσει ότι ο πόλεμος είναι για το συμφέρον του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί που θα ωφεληθούν από τον πόλεμο, είναι οι τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές".

Επίσης μίλησε και για το συνένοχο ρόλο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ: "Γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ να εμφανιστεί αδύναμη η ΕΕ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η πραγματική της φύση είναι αυτή που φαίνεται στον πόλεμο και αυτό αποδεικνύεται, από τις ομόφωνες αποφάσεις για έναρξη και συνέχιση των βομβαρδισμών", είπε και κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης μέσα από τις Ευρωεκλογές σε όλα τα κόμματα που είναι ευθυγραμμισμένα με τις αντιλαϊκές και απάνθρωπες επιλογές της ΕΕ. "Η ψήφος στις Ευρωεκλογές πρέπει να είναι καταδικαστική στα κόμματα που συναινούν στις επιλογές της ΕΕ, γιατί ψηφίζοντας αυτά τα κόμματα η ψήφος του λαού προστίθεται στη δύναμη όσων υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη του γιουγκοσλάβικου λαού και κάθε λαού που αντιστέκεται στα σχέδιά τους", είπε ο Β. Μπούτας και κάλεσε το λαό να ενισχύσει με την ψήφο του το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και αντίστασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ