Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση ΚΚΕ - Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Κόμματος Αρμάνδο Κοσούτα, τον Λούκιο Μανίσκο ευρωβουλευτή, τον Σεβερίνο Γκαλάντε υπεύθυνο Διεθνούς Τμήματος και τον Κάρλο Μπενεντέτι διευθυντή της "Ρινασιτά".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες των κομμάτων και ανταλλαγή απόψεων για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση του ΚΚΕ, μόλις εκδηλώθηκαν οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενάντια στογιουγκοσλαβικό λαό και την πολιτική ηγεσία του, γιατί αρνήθηκαν να δεχτούν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής στη χώρα τους.

Ενημέρωσε για τις διαδηλώσεις και τις ενέργειες, όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, για να εμποδίσουν τη διέλευση στρατιωτικού υλικού και στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από το έδαφος της Ελλάδας, τις περικυκλώσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών βάσεων και την παρεμπόδιση από τις λαϊκές κινητοποιήσεις του ελλιμενισμού ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων, την παλλαϊκή απαίτηση να μην πάρει κανείς Ελληνας φαντάρος μέρος σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά των Γιουγκοσλάβων και την απήχηση που βρίσκει στα στρατευμένα παιδιά του λαού μας.

Οι πρωτοφανείς παλλαϊκές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο έχουν επηρεάσει και τη στάση όλων των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που τα οδήγησαν να πάρουν θέση καταδίκης των βομβαρδισμών και να ταχτούν με το λαϊκό αίσθημα. Και δεν υπάρχει ίσως άλλη χώρα στην Ευρώπη όπου το αντιπολεμικό, αντι - ΝΑΤΟϊκό και αντιαμερικανικό αίσθημα εκδηλώθηκε με τέτοιο καθολικό και καταλυτικό τρόπο.

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και στις προσπάθειες του ΚΚΕ για να δυναμώσει ο συντονισμός και οι κοινές ενέργειες των Κομμουνιστικών,Εργατικών και άλλων Αριστερών κομμάτων στην καταδίκη αυτού του βρώμικου πολέμου και το σταμάτημά του.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ενημερωθούν όλοι οι λαοί και ιδιαίτερα της Ευρώπης τι σημαίνει το νέο δόγμα δράσης του ΝΑΤΟ, το οποίο σήμερα δοκιμάζουν οι Γιουγκοσλάβοι και αύριο θα δοκιμαστεί ενάντια σε κάθε λαό και κυβέρνηση που αντιστέκεται στα "ζωτικά συμφέροντα" των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο Αρμάνδο Κοσούτα ενημέρωσε για τη θέση του κόμματός του στην κυβέρνηση Ντ' Αλέμα, τη συμμετοχή του στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ιταλία, και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ