Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέες (;) ιδέες στο τραπέζι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό συζήτησε με τον Πρόεδρο Κληρίδη η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζόις Κουίν,η οποία παρουσίασε συγκεκριμένες ιδέες.

Την υποβολή συγκεκριμένων ιδεών αποκάλυψε κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση Κληρίδη - Κουίν, χθες το πρωί, ενώ η ίδια περιορίστηκε να δηλώσει ότι επρόκειτο για μια καλή συνάντηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για επανέναρξη διαλόγου και θέματα τα οποία θα περιληφθούν σ' ένα ενδεχόμενο διάλογο, χωρίς, όμως, να γίνει σε βάθος ανάπτυξη.

Είπε πως οι επαφές Κουίν είναι διερευνητικού χαρακτήρα και τόνισε πως οι προϋποθέσεις για διάλογο δεν εξαρτώνται μόνο από τη Λευκωσία, αλλά κατά κύριο λόγο από την τουρκική πλευρά. Τόνισε, ωστόσο, ότι από ελληνοκυπριακής πλευράς θεωρείται αυτονόητο πως διάλογος μπορεί ν' αρχίσει μόνο στη βάση που έχει τεθεί από τη Διεθνή Κοινότητα και με τα τελευταία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε, εξάλλου, ότι ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έδωσε εξηγήσεις για το θέμα που δημιουργήθηκε από τις τελευταίες δηλώσεις του περί ομοσπονδίας ελβετικού τύπου, από τις οποίες η Λευκωσία έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη. Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά χαρακτήρισε ως φερόμενες τις δηλώσεις Χάνεϊ, για τις οποίες ο Βρετανός επίσημος υποστήριξε ότι είχαν παρερμηνευτεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ