Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιαφορία για τους ρυζοπαραγωγούς

Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία παρέμβασης, κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου

Για τρίτη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη διαδικασία επιλογής φορέα παρέμβασης για τις αδιάθετες ποσότητες ρυζιού εσοδείας 1998 με συνέπεια οι παραγωγοί να αναγκάζονται στην πώληση του προϊόντος τους σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτήν της παρέμβασης.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και ο υφυπουργός Γεωργίας Κ. Βρεττός ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία της παρέμβασης έχει ξεκινήσει. Είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με το ρύζι, καθώς 250.000 τόνοι εισάγονται στην ΕΕ από τρίτες χώρες και έτσι η ελληνική παραγωγή έχει δυσκολίες πολύ περισσότερο που όπως τόνισε, στη χώρα μας παράγεται αναποφλοίωτο ρύζι ενώ οι αποστάσεις από τις χώρες της Ευρώπης συντελούν στη δυσκολία διάθεσής του.

Ο Στ. Παναγιώτου διέψευσε τον ισχυρισμό του υπουργού ότι άρχισε η διαδικασία της παρέμβασης, καταθέτοντας μάλιστα και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Γεωργίας. Τόνισε ότι η καθυστέρηση βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και γίνεται συνειδητά για να μην διαθέτει η κυβέρνηση και η ΕΕ τα αναλογούντα ποσά.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με το ρύζι και το εισόδημα των παραγωγών γιατί λόγω της ΚΑΠ η κυβέρνηση προχώρησε στη βαθμιαία μείωση της τιμής του ρυζιού και της επιδότησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μειωθεί το εισόδημα των παραγωγών αλλά και η ίδια η παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ