Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ"
Εφτασε ο κόμπος στο χτένι

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωράνε οι εργαζόμενοι

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Ως εδώ και μη παρέκει", λένε οι 300 εργαζόμενοι στην επιχείρηση λευκού κρέατος "ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ", που παραμένουν για τρίτο μήνα απλήρωτοι, χωρίς καν να γνωρίζουν "τι μέλλει γενέσθαι", αφού ο εργοδότης "νίπτει τας χείρας" και η κυβέρνηση διά υπουργού Γεωργίας, διαμηνύει "ψάξτε για δουλιά".

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το σωματείο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Στην προχθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση ομόφωνα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης. Η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη Τρίτη 27 του Απρίλη, με 24ωρη απεργία. Εάν τα δεδουλευμένα Φλεβάρη και το υπόλοιπο Γενάρη δεν καταβληθούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, από τη μεθεπόμενη Δευτέρα αρχίζει επίσχεση εργασίας.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Θ. Χαλαστάρας,"μετά το συνεχή εμπαιγμό και την κοροϊδία που δεχτήκαμε από τον εργοδότη και την κυβέρνηση, ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι η κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα μας. Ετσι απαντάμε στην άρνηση της κυβέρνησης και του υπουργείου να πάρουν μέρος στήριξης του κλάδου και της εγχώριας παραγωγής, την ώρα που οι αθρόες εισαγωγές και ο αθέμιτος ανταγωνισμός οδηγούν τον κλάδο σε ταχύτατη συρρίκνωση και στην καταστροφή".

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αποφασίστηκε ομόφωνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθούν ομαδικές αγωγές κατά του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Δ. Κελαϊδίτη, ώστε να προλάβουν τυχόν αρνητικές εξελίξεις (εκκαθάριση ή πτώχευση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ