Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1999
Σε "ανοιχτό πόλεμο" με το συμβιβασμό

Πλήθος εκδηλώσεων ενόψει του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και των κορυφαίων συγκεντρώσεων την 1η Μάη

Στην πορεία προς το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς,πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται ή προγραμματίζονται, με πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.Οι εκδηλώσεις αυτές κορυφώνονται την 1η Μάη, με μεγάλες ταξικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Μάη στις 10πμ στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης.

Στον Πειραιά τη συγκέντρωση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, στις 10πμ στην πλατεία Κοραή.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ, η ΕΣΑΚ Τραπεζών διοργανώνει τις παρακάτω περιοδείες. Την ερχόμενη Τρίτη, στο μηχανογραφικό κέντρο της Ιονικής τράπεζας. Την Τετάρτη, στο κατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στη Σταδίου 24. Την Πέμπτη, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Ελλάδας και στο κατάστημα της Γενικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου. Την Παρασκευή, στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Στον κλάδο του μετάλλου προγραμματίζονται: Την Τρίτη συγκέντρωση στις 2.30μμ στο εργοστάσιο ΖΗΜΕΝΣ, την Τετάρτη στο εργοστάσιο "ΚΑΖΗΣ" και περιοδεία στο "Δράκο Πολέμη", την Παρασκευή στάση εργασίας και εκδήλωση στο εργοστάσιο AEG.

Πρωτομαγιάτικη αντιπολεμική συγκέντρωση διοργανώνουν την Τετάρτη 8μμ στην πλατεία Κυψέλης το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Επιτροπή Ειρήνης και οι Αντιστασιακοί. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στις άλλες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Στην Πρωτομαγιάτικη διακήρυξη, εξάλλου, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι "ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται μέσα στη δίνη σοβαρών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, με κυρίαρχο γεγονός την προκλητική και δολοφονική επιδρομή των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας και των λαών της Βαλκανικής γενικότερα".

Η εργατική τάξη της πατρίδας μας - σημειώνει - "βλέπει με αγανάκτηση τις οδυνηρές επιπτώσεις από τις ανατροπές που συντελέστηκαν στην πρώην Σοβιετική Ενωση και τις άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καταδικάζει τη στάση των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συμμετέχουν στην γκανγκστερική επίθεση και εκφράζει την αντίθεσή της στη στάση της κυβέρνησης που ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές των αντιδραστικών κύκλων".

"Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα - συνεχίζει - είναι στο πλευρό εκείνων που αντιστέκονται στους δολοφόνους των αμάχων, στους παγκόσμιους χωροφύλακες που ενεργούν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων".

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι την ίδια στιγμή που τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά σκορπούν το θάνατο, η κυβέρνηση Σημίτη έχει το μυαλό της στο χρηματιστήριο και τον οδοστρωτήρα της ΟΝΕ. "Για το χατίρι της ΟΝΕ - επισημαίνει - κυβέρνηση και ΣΕΒ έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα. Στο επίκεντρο της επίθεσης βρίσκονται οι εργασιακές σχέσεις με το χτύπημα στο 8ωρο και την πλήρη απασχόληση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την άρση της μονιμότητας, τον ευνουχισμό των όποιων κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει".

"Το ΠΑΜΕ - τονίζει - βρίσκεται σε ανοιχτό "πόλεμο" με τη γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης και των υποχωρήσεων που υπηρετούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Κυρίαρχη λογική μας είναι η προώθηση της ταξικής αγωνιστικής ενότητας που θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για να ξανακερδίσουν τα συνδικάτα τους εργαζόμενους, να τους ξαναεμπνεύσουν και να ενισχύσουν τα ιδανικά, τις αξίες, τις αρχές, τα οράματα και την ομορφιά του αγώνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργοστάσιο το εργοστάσιο για την επιτυχία της απεργίας (2013-04-24 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση με το μήνυμα του πανεργατικού ξεσηκωμού (2011-04-28 00:00:00.0)
Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς (2011-04-16 00:00:00.0)
Αντιπολεμική "ασπίδα" στο Σύνταγμα (1999-04-28 00:00:00.0)
Μέρα πάλης για τα συνδικάτα (1996-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ