Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο,τι αρχίζει τελειώνει

του Τίτου ΒΑΝΔΗ

Εψαξα ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν με την προμελετημένη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ. Επίθεση εγκεκριμένη και από τους ΝΑΤΟικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Φιλοδοξία μου ήταν μέσα απ' αυτές τις σκέψεις να διατυπώσω μια άποψη ευκολοχώνευτη, που θα βοηθούσε και αυτή στις τόσες προσπάθειες διαφώτισης που γίνονται. Υπάρχουν ακόμα πληρωμένοι κονδυλοφόροι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα των Αμερικανών κατηγορώντας τον Μιλόσεβιτς. Θα μπορούσε να γελάσει κανείς με τα επιχειρήματά τους και να τους αγνοήσει, αλλά κάθε μέρα σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και παιδιά. Καταστρέφεται ένα έθνος και έτσι υποχρεωτικά πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν συνειδητοί ή ηλίθιοι αλλά οπωσδήποτε συνεργάτες σε μια γενοκτονία. Ψάχνοντας λοιπόν ανακάλυψα ότι καταπιανόμουν με κάτι πολύ δύσκολο για τις δικές μου τις δυνάμεις. Ο,τι σκεφτόμουνα είχε ειπωθεί από άλλους.

Ηταν σαν να άνοιγα την πόρτα μιας τεράστιας ντουλάπας για να ξεκρεμάσω αυτή τη μια άποψη που γύρευα και αντί για άποψη πέφτουν στο κεφάλι μου τα ερωτήματα που με βασανίζουν από την πρώτη μπόμπα που ρίξαν τα κακοποιά φαντάσματα του Χίτλερ. Ετσι μια και δεν μπορώ να βρω απόψεις που θα βοηθήσουν, θα σας εκμυστηρευτώ ερωτήματα που με βασανίζουν, ίσως μέσα στο ερώτημα υπάρχει και η απάντηση. Μακάρι να ήξερα ότι "κουίσλιγκ" ήταν οι προδοτικές κυβερνήσεις που συνεργάζονταν με τον κατακτητή. Τους Γερμανούς τότε. Αυτές τις κυβερνήσεις τις διόριζαν οι Γερμανοί κατακτητές. Οι Ελληνες μέλη των κυβερνήσεων αυτών ήταν στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και πάλι δίκαια - προδότες, κουίσλιγκ. Τώρα έχουμε καινούριο κατακτητή. Τον Κλίντον.Φυσικά όταν λέμε Κλίντον δεν εννοούμε ένα πρόσωπο αλλά τους καπιταλιστές και στρατοκράτες της Αμερικής. Πρώτα κάνει συνεργάτες υποτακτικούς και μετά προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο αρχίζοντας από τη Σερβία. Τον περήφανο λαό που δεν πουλάει την ανεξαρτησία του. Αρχίζει τη σφαγή ενός λαού ο Κλίντον προσπαθώντας να κρύψει την παρανομία του που δεν κρύβεται πίσω από μια λέξη. Τη λέξη ΝΑΤΟ που δεν είναι παρά ένα ψευδώνυμο από το μακαρίτικο το ΝΑΤΟ που είχε δημιουργηθεί τάχα για άμυνα. Δεν υπακούει στον ΟΗΕ. Δε λογαριάζει το ΣΑ. Δε λογαριάζει βέτο. Ολα έχουν καταργηθεί και μένει μόνο μια παραπλανητική λέξη που διάλεξε η νεοσυσταθείσα συμμορία του Κλίντον. Μια συμμορία δολοφόνων που δίνει εντολή στους αδύναμους εταίρους και μη, οι οποίοι θα υπακούσουν ή θα σκοτωθούν. Σκοτώνουν γέρους, μωρά, γυναίκες και με κατεβασμένα τα μάτια και ύφος ψεύτικα λυπημένο, εξηγούν ότι αναγκάζονται να σκοτώσουν για λόγους... ανθρωπιστικούς. Μετά ο Κλίντον αλλάζει ύφος και δηλώνει ότι δε θα σταματήσει αν δεν τελειώσει με νίκη και αν δε δικάσει τον Μιλόσεβιτς. Και εδώ λέει αλήθεια. Ξέρει πως αν χάσει θα δικαστεί αυτός για εγκλήματα πολέμου. Γιατί είναι εγκληματίες πολέμου. Το ξέρει κι αυτός και εμείς. Και είναι ντροπή γι' αυτούς που θέλουν να θεωρούνται τίμιοι, να μιλούν για σκληρότητα Μιλόσεβιτς, δεν είναι τίμιοι. Δε θεωρούνται τίμιοι. Και το ξέρουν και το ξέρουμε, ας μην προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από τη μάσκα της τάχα αντικειμενικότητας. Τώρα τι γίνεται με τις κυβερνήσεις των χωρών που βοηθάνε έναν εγκληματία πολέμου στο ανίερο έργο του; Είναι κουίσλιγκ; Με την υπογραφή τους εγκρίνανε και ενθαρρύνανε ένα έγκλημα, αρνούνται ότι στέλνουν στρατιωτική βοήθεια. Παίζουν με τις λέξεις αλλά δεν έχει σημασία. Κανέναν δεν ξεγελούν. Λαβαίνουν μέρος στα πανηγύρια του ΝΑΤΟ. Επομένως, γιορτάζουν τα εγκλήματα. Ποια είναι η συμμετοχή των παιδιών μας στο μέτωπο. Τι ρόλο παίζουν; Κανένα, θα παίζουν τένις ή θα διοργανώσουν καμιά ποδοσφαιρική συνάντηση με το UCK; Χάθηκε πια η ντροπή; Το ξέρουν πολύ καλά πως μερικά απ' αυτά τα παιδιά δε θα γυρίσουν πίσω. Πρέπει η κυβέρνηση να τα φέρει πίσω τώρα αμέσως, αλλιώς θα είναι υπεύθυνη για το θάνατό τους. Αμαχοι στρατιώτες στα πεδία των μαχών δε γίνεται.

Ο λαός έχει εκφραστεί. Εγινε "δημοψήφισμα". Πάνω από το 95% του ελληνικού λαού βροντοφώναξε "όχι συνενοχή σε δολοφονίες". "Οχι στο χιτλερικό φασισμό". Με εντολή του λαού η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει την υπογραφή της ή να παραιτηθεί. Αλλιώς θα είναι μια παράνομη κυβέρνηση συνεργαζόμενη με τον σούπερ χιτλερικό επιδρομέα ενάντια στα συμφέροντα και στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ο Κλίντον θα το τραβήξει ως το τέλος. Μπορεί να θυσιάσει εκατομμύρια ανθρώπων για να νικήσει και να δικάσει τον Μιλόσεβιτς γιατί δε διοικούσε καλά το σερβικό λαό, που παλεύει με νύχια και με δόντια για να εμποδίσει τον Κλίντον να εισβάλει στον πλανήτη, αρχίζοντας από τη Σερβία, το βάναυσο φασισμό του. Ακουσα τη λέξη νεοφασισμός. Δε νομίζω ότι υπάρχει τίποτα νέο σ' αυτή την πολιτική των ανθρωποκτόνων. Είναι υποχρεωμένοι να σκοτώνουν. Είναι στριμωγμένοι. Αρχισε ο επιθανάτιος ρόγχος του καπιταλισμού. Μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια, αλλά άρχισε και ό,τι αρχίζει τελειώνει. Στην οθόνη τα γράμματα "Τέλος" τρεμοσβήνουν, το ρεύμα θα κοπεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ