Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Ο αγώνας θα δώσει καρπούς»!

Συνάντηση των φορέων της περιοχής με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Από τη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ζώνης και του Περάματος, με την Αλέκα Παπαρήγα
Από τη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ζώνης και του Περάματος, με την Αλέκα Παπαρήγα
Την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν τα σωματεία και οι φορείς του Περάματος, ενάντια στην πολιτική εγκατάλειψης και συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με τελικό στόχο τη διάλυσή της, μετέφερε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ζώνης και το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Πατσιλινάκο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες το μεσημέρι στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, μετά από αίτημα των πρώτων.

Οι εκπρόσωποι της επιτροπής περιέγραψαν στην Αλ. Παπαρήγα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Ζώνη, με την ανεργία να έχει εκτιναχτεί στο 80%, ενώ μετέφεραν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της Ζώνης.

Η Αλέκα Παπαρήγα μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Θεωρούμε καταρχήν ως πολύ σημαντικό και θετικό παράδειγμα το γεγονός ότι για πολλά χρόνια υπάρχει μια πλατιά συντονιστική επιτροπή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που εκφράζει τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους, τους φορείς της περιοχής.

Παρόλους τους αγώνες που έχουν γίνει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να οδηγεί την περιοχή σε εξαθλίωση, να αδιαφορεί, την ίδια ώρα που η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλή κλίμακα, σε σχέση ακόμη και με την Ευρώπη.

Εμείς θεωρούμε ότι στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν πολύ περισσότερες δουλιές, όσον αφορά και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και γενικότερα τον κλάδο. Δε θέλει η κυβέρνηση να δώσει ώθηση σ' αυτόν τον κλάδο, ώθηση στην απασχόληση. Υποστηρίζουμε, λοιπόν, όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν, γιατί πρόκειται για ένα κλάδο στρατηγικής σημασίας. Και επίσης υποστηρίζουμε σθεναρά ότι για όσο διάστημα υπάρχει, με ευθύνη της κυβέρνησης, ο μεγάλος αριθμός της ανεργίας, πρέπει να υπάρχει υψηλός βαθμός προστασίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο αγώνας θα δώσει καρπούς, γιατί και μεγάλη ταξική πείρα υπάρχει και σθένος. Και, όπως μας είπαν και τα μέλη της συντονιστικής, "δεν πάει άλλο". Οταν, λοιπόν, "δεν πάει άλλο", πάει ο λαός μπροστά».

Ο συνδικαλιστής Παναγιώτης Γκούτης εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής δήλωσε με τη σειρά του: «Μέσα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για τη Ζώνη για τη σωτηρία της, ζητήσαμε να επισκεφτούμε τους αρχηγούς των Κομμάτων. Το ΚΚΕ απέδειξε για άλλη μια φορά, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει, ότι στηρίζει τα αιτήματά μας, αλλά θα είναι και μαζί μας στο δρόμο. Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα αφήσουμε τη Ζώνη να κλείσει. Το Σεπτέμβρη μέσα από γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, στα καράβια, στους χώρους δουλιάς, θα αποφασίσουμε και θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Μέχρι τότε έχει όλο τον καιρό η κυβέρνηση να αναλογιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα και να πάρει τις ευθύνες της».

Εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής λίγο αργότερα συναντήθηκαν και με τον αρχηγό του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα, όπου κατέθεσαν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους και ζήτησαν τη στήριξη του κόμματός του στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ