Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ - ΡΟΥΓΚΟΒΑ
Συμφώνησαν σε συγκρότηση κυβέρνησης Κοσσυφοπεδίου και συνομιλίες!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Κοινή ανακοίνωση με στόχο τη συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο και την επανέναρξη απευθείας συνομιλιών ανάμεσα σε σερβική κυβέρνηση και Κοσσοβάρους πολιτικούς ηγέτες υπέγραψαν χτες το απόγευμα στο Βελιγράδι ο Σέρβος Πρόεδρος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς και ο ηγέτης του "Δημοκρατικού Συνδέσμου Κοσσυφοπεδίου" Ιμπραϊμ Ρουγκόβα.

Σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων "ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ", οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χτες για τουλάχιστον δύο ώρες στην Πρίστινα, συμφωνώντας στην "ανάγκη συγκρότησης ενός Προσωρινού Εκτελεστικού Συμβουλίου" στο Κοσσυφοπέδιο. Η ίδια πηγή, πρόσθεσε, πως το "Προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο" θα είναι ουσιαστικά μία προσωρινή κυβέρνηση.

Το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Μιλουτίνοβιτς - Ρουγκόβα κάνει λόγο για άμεση επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα σε σερβική κυβέρνηση και πολιτικούς ηγέτες των Κοσσοβάρων Αλβανών με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα παρέχει στο Κοσσυφοπέδιο "καθεστώς ευρείας αυτοδιοίκησης", που θα εγγυάται πλήρη ισότητα σε όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, με σεβασμό στην εδαφική οντότητα και την ανεξαρτησία Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η παρουσία εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας - με την ιδιότητα του "προσκεκλημένου" - θα συμφωνηθεί αμοιβαία σ' αυτές της συμφωνίες. Η ίδια κοινή ανακοίνωση Μιλουτίνοβιτς - Ρουγκόβα καταλήγει σημειώνοντας πως το Προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη του "τις αλλαγμένες σημερινές συνθήκες και τα υπάρχοντα προβλήματα" στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ