Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εμπάργκο στο εμπάργκο!

Αποφασισμένα να μη συμμετέχουν σε αποστολές που εξυπηρετούν το βρώμικο πόλεμο, εμφανίστηκαν τα πληρώματα πλοίων, που επισκέφτηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής. "Ετσι τιμάμε την Πρωτομαγιά", δήλωσαν

Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς έχει φτάσει και στους ναυτεργάτες της ακτοπλοϊας, καθώς σε όλα τα επιβατηγά καράβια που καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κλίμα είναι έκδηλο. Το φανέρωσαν οι κουβέντες των ναυτεργατών με τον βουλευτή του ΚΚΕΝίκο Γκατζή,ο οποίος χτες περιόδευσε σε 11 ακτοπλοϊκά της ακτοπλοϊας, αλλά και οι ενέργειές τους. Είναι ενδεικτικό ότι οι ναυτεργάτες του πληρώματος ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ήδη έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Ανάλογη κίνηση ξεκίνησε και από το πλήρωμα του πλοίου ΡΕΘΥΜΝΟ.Παράλληλα, οι ναυτεργάτες προετοιμάζονται και για την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της πλατείας Κοραή.Επίσης, από τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων όσων πλοίων επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημάνθηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αποστολή που εξυπηρετεί την εγκληματική επίθεση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Το βουλευτή συνόδευαν ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ,πολυμελής αντιπροσωπεία της οργάνωσης και συνδικαλιστές.

Η περιοδεία άρχισε στις 7 το πρωί, από το πλοίο "ΝΑΪΑΣ ΙΙ" και ακολούθησε το "ΕΞΠΡΕΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ", του οποίου το πλήρωμα αντί άλλης κουβέντας έδειξε τις κούτες με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συγκεντρώσει για το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, όπως αναφέρθηκε από τους ναυτεργάτες του πληρώματος μέχρι και χτες είχαν συγκεντρώσει 200 χιλιάδες δραχμές, δίνοντας ο καθένας ένα μέρος του μισθού του. Ζεστή ήταν η υποδοχή, που επιφύλαξαν οι ναυτεργάτες και των άλλων πλοίων στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο πλοίο "ΠΡΕΒΕΛΗ".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στη διάρκεια των συζητήσεών του με τους ναυτεργάτες επισήμανε: "Τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε δεν είναι ξεκομμένα από τη βάρβαρη επίθεση στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Τα μονοπώλια θέλουν να κάνουν ακόμα πιο σκληρή την εκμετάλλευση σε βάρος των λαών. Θέλουν να μας πάρουν και την ψυχή. Να μας υποτάξουν πλήρως. Ο αγώνας του λαού της Γιουγκοσλαβίας εκφράζει όλο τον ανυπότακτο κόσμο. Δεν μπορεί οι δύο, τρεις ισχυροί να σφάζουν τον κόσμο. Η χώρα πρέπει τώρα να απεμπλακεί από αυτό το βρώμικο πόλεμο. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται λαϊκός ξεσηκωμός. Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή, η χώρα να μην έχει την παραμικρή ανάμειξη σε αυτόν τον πόλεμο. Κανένας φαντάρος να μη βγει από τα σύνορα της χώρας. Να σταματήσετε τις εγκληματικές μεταφορές που κάνουν Ελληνες εφοπλιστές υπηρετώντας το ΝΑΤΟ. Στηρίξτε τις δυνάμεις που αντιστέκονται. Δώστε μήνυμα και με τις εκλογές που έρχονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ