Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Είναι σαφές και στους αφελείς ότι η κρατική τηλεόραση αποτελεί ένα από τα κέντρα προπαγάνδας που επιχειρούν να αντιστρέψουν το αντιΝΑΤΟικό κλίμα στη χώρα μας και να το ευθυγραμμίσουν με αυτό που έχει διαμορφωθεί σε άλλες χώρες του "ελεύθερου κόσμου" (αν κι εκεί αντιστρέφεται προς το θετικό).

Το πράγμα έχει, βεβαίως, τις δυσκολίες του. Γιατί, βλέπετε, υπάρχουν οι βομβαρδισμοί και τα εμπάργκο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι συμμορίες των στρατολογούμενων μισθοφόρων του ΟΥΤΣΕΚΑ και οι δολοφονίες αμάχων, που έχουν οδηγήσει στα ύψη την αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Πώς, λοιπόν, θα προσπεραστεί αυτό; Καθόλου εύκολο, αφού ποιος ή ποια από την κρατική τηλεόραση, ποιος ή ποια από εκείνους που τάσσονται υπέρ της ΝΑΤΟικής επέμβασης, τολμάει να το πει ανοιχτά;

Ομως, φαίνεται ότι τα καλά τα παλικάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια. Γνωρίζουν κι άλλους ελιγμούς. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν το εξής: Από τη μια τάσσονται κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και από την άλλη επικρίνουν την ηγεσία της Γιουγκοσλαβίας για εθνοκάθαρση σε βάρος των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου! Με αυτό τον τρόπο, πατώντας σε δύο βάρκες, επιχειρούν να παρουσιαστούν ως αντικειμενικοί!!

Με αυτή την επιχείρηση έχει συνταχθεί και η Αννα Παναγιωταρέα, σε συνεπικουρία της οποίας κλήθηκε (όχι μια φορά) και ο διευθυντής της ΕΡΑ Γ. Τζανετάκος. Ο διευθυντής της ΕΡΑ...

Οι οποίοι, με ύφος τιμητή των πάντων και παντογνώστη των όσων συμβαίνουν στη Γιουγκοσλαβία, επιδίδονται σε μια (συνειδητή ή όχι αδιάφορο) διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συγκάλυψης του ΝΑΤΟ. Συγκάλυψης, που γίνεται με την έμμεση δικαιολόγηση της επέμβασης, στοχεύοντας κατ' ουσίαν στην αθώωσή του. Με ποιον τρόπο γίνεται αυτό;

Η ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας έχει σαφείς αιτίες. Δε γίνεται για τα μάτια της Ωραίας Ελένης. Δε γίνεται από σχιζοφρενείς των ΗΠΑ και του Πενταγώνου. Δε γίνεται για τα δικαιώματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Γίνεται επειδή θέλουν να μετατρέψουν τη Ν. Γιουγκοσλαβία σε προτεκτοράτο (προτεκτοράτα) του ιμπεριαλισμού. Γίνεται για να χτυπηθεί ο λαός της που αντιστέκεται και για να γίνει η Ν. Γιουγκοσλαβία προγεφύρωμα κατά της Ρωσίας, που θα είναι το επόμενο θύμα της ευρωαμερικανικής επιθετικότητας.

Αυτή είναι η ουσία. Κατά συνέπεια, η συζήτηση περί εθνοκάθαρσης ή όχι δεν έχει την παραμικρή σχέση με το έγκλημα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Απλώς, όπως σε όλα τα εγκλήματα, έτσι κι εδώ εφευρίσκονται "αιτίες", δηλαδή προσχήματα. Ενα τέτοιο πρόσχημα, που χρησιμοποιούν οι δολοφόνοι των λαών, είναι και τα δικαιώματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου!!

Οποιος, λοιπόν, φέρνει στη συζήτηση την πολιτική του Μιλόσεβιτς απέναντί τους, την ώρα που διαπράττεται το έγκλημα, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να τροφοδοτεί (άμεσα ή έμμεσα) τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι κ. κ. Παναγιωταρέα, Τζανετάκος, Παπαχρήστου και Ρέππας στη χτεσινή συζήτηση. (Ξέχασαν να φέρουν - προς... εμπλουτισμό της - τους Μίχα, Κόλλια, και τον άλλο, τον Στ. Θεοδωράκη, όπως και κάθε ουρανοκατέβατο "απλό πολίτη" (!), που θέλει αντικειμενική (!) "ενημέρωση"... και, που πήρε σβάρνα τα κανάλια για να διαμαρτυρηθεί, επειδή η... εθνοκάθαρση παραγνωρίζεται από τις αναλύσεις και τις ειδήσεις!!).

Αυτό είναι το ζήτημα. Και δεν περιορίζεται στις εκπομπές της Α. Παναγιωταρέα, που κατακεραυνώνει με αυθάδεια τους νομάρχες Κέρκυρας, Χανίων κ. ά. επειδή αντιστέκονται. Το όλο θέμα χαρακτηρίζει την ΕΡΤ. Και όχι μόνο την ΕΡΤ.

Μπορούσε, άραγε, να γίνει διαφορετικά; Σαφώς όχι, από τη στιγμή που η κυβερνητική πολιτική είναι δεδομένη, ΝΑΤΟική και συμμέτοχος στο έγκλημα.

Οσο για την "εθνοκάθαρση";

α) Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι Αλβανοί έφυγαν από το Κοσσυφοπέδιο, όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί. Δηλαδή διώχτηκαν από το ΝΑΤΟ και τους μισθοφόρους του ΟΥΤΣΕΚΑ.

β) Οι πάντες γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ χτύπησε δολοφονώντας άμαχους που επέστρεφαν στο Κοσσυφοπέδιο. Προς... παραδειγματισμόν!

γ) Η Γιουγκοσλαβία μάχεται για την υπεράσπιση των συνόρων της, ενώ το ΝΑΤΟ δούλευε και δουλεύει για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου.

δ) Στους πρόσφυγες πρέπει να συμπαρασταθούμε όλοι, αντιμετωπίζοντάς τους, όπως και είναι, ως θύματα του ΝΑΤΟ και των Αλβανών ηγετών.

ε) Αν ο λαός της Γιουγκοσλαβίας (Σέρβοι και Αλβανοί και Τούρκοι και άλλοι) έχει πρόβλημα με τον Μιλόσεβιτς, ας το επιλύσει ο ίδιος, φθάνοντας, αν το κρίνει έτσι, μέχρι και την ανατροπή του Μιλόσεβιτς.

στ) Είναι γνωστό σε πολλούς ότι τα μειονοτικά χρησιμοποιούνται από τις ιμπεριαλιστικές χώρες ως μοχλός ανατροπών, ανακατατάξεων συνόρων και αποσταθεροποίησης. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Οπως και έχει αποδειχθεί ότι κανένας πόλεμος στον 20ό αιώνα δεν έγινε εξαιτίας μειονοτήτων. Αυτές ήταν και είναι το πρόσχημα.

ζ) Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τότε δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κι όπου, κι όποτε εμφανίζεται (αφού η πολιτική απέναντι στις μειονότητες είναι εξαιρετικά δύσκολη), οι λαοί θα είναι σε θέση να το επιλύσουν οι ίδιοι.

Μάκης ΜΑΪΛΗΣ

Η ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας έχει σαφείς αιτίες. Δε γίνεται για τα μάτια της Ωραίας Ελένης. Δε γίνεται από σχιζοφρενείς των ΗΠΑ και του Πενταγώνου. Δε γίνεται για τα δικαιώματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Γίνεται επειδή θέλουν να μετατρέψουν τη Ν. Γιουγκοσλαβία σε προτεκτοράτα του ιμπεριαλισμού. Γίνεται για να χτυπηθεί ο λαός της που αντιστέκεται και για να γίνει η Ν. Γιουγκοσλαβία προγεφύρωμα κατά της Ρωσίας, που θα είναι το επόμενο θύμα της ευρωαμερικανικής επιθετικότητας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ