Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ανοίγει επίσημα η προεκλογική περίοδος

Από τη Βόρεια Ελλάδα, την ερχόμενη Πέμπτη, με πέντε κεντρικές συγκεντρώσεις

Από τη Βόρεια Ελλάδα το ΚΚΕ ανοίγει και επίσημα, την Πέμπτη 6 Μάη, την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας την άμεση σύνδεση των εξελίξεων στη Βαλκανική με τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να επιλέξει ο λαός τη στάση που θα κρατήσει την 13η του Ιούνη.

Στην περιοχή που πιο έντονα ο αγωνιζόμενος λαός δίνει τη μάχη ενάντια στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες και απαιτεί απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο, το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να στείλουν άλλο ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και καταδίκης στα κόμματα που στηρίζουν το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πρόσωπο της ΕΕ, μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στις πέντε συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

Στην πλατεία Αριστοτέλους, την Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ,λίγα μέτρα μακριά από το Λιμάνι, η κορυφαία εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,αναμένεται να αποτελέσει άλλο ένα ισχυρό χτύπημα κόντρα στη μετατροπή της πόλης σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα.

Αλλες τέσσερις συγκεντρώσεις την ίδια μέρα

Στα πλαίσια της έναρξης της προεκλογικής καμπάνιας του Κόμματος, πραγματοποιούνται, την ίδια μέρα, την ερχόμενη Πέμπτη, οι παρακάτω συγκεντρώσεις στη Β. Ελλάδα:

  • Στις Σέρρες,με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Κοζάνη,με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Αλεξανδρούπολη,με κεντρικό ομιλητή τον Στρατή Κόρακα,μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.
  • Στην Καβάλα,με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Θεωνά,ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

"Δε φτάνει μόνο να καταδικάζεις τον πόλεμο. Πρέπει ταυτόχρονα να κατονομάζεις και τους αίτιους, αυτούς που τον προκαλούν. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει το ΚΚΕ και όλη την επόμενη περίοδο στο δρόμο για τις ευρωεκλογές", δηλώνει ο Γιώργος Στραβού,γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. "Ελπίζουμε ότι ο αγωνιζόμενος λαός και κάθε προοδευτικά σκεπτόμενος άνθρωπος, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, θα πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση για να δηλώσει πιο αποφασιστικά την απόφασή του να καταδικάσει τους συνενόχους και τους πρωταίτιους του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η εικόνα που έρχεται μέσα από τις περιοδείες και τις εξορμήσεις των κλιμακίων του Κόμματος σε όλο το νομό ενισχύει την αισιοδοξία της Οργάνωσης. Ο κόσμος πλέον αναγνωρίζει ανοιχτά τη συνεπή στάση του ΚΚΕ και τη δικαίωση των θέσεων και προβλέψεών του. Απομένει να το εκφράσει και με την ψήφο του", καταλήγει ο Γ. Στραβού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ