Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέβαλαν απρεπή εκδήλωση

Αναβλήθηκε για το... φθινόπωρο η καλλιτεχνική έκθεση των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της αμερικανικής παροικίας της Αθήνας, καθώς τόσο οι αρμόδιοι των σχολείων, όσο και οι υπηρεσίες Ασφάλειας της χώρας μας - που προστατεύουν ακόμα και το προφίλ των ξένων ιδιωτικών κολεγίων - ανησυχούν για το αντιΝΑΤΟικό και αντιαμερικανικό κλίμα που επικρατεί στα λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή απέστειλε την προηγούμενη βδομάδα προσκλήσεις για τα εγκαίνια έκθεσης, που θα γινόταν χτες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ν. Μπερνς.Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση της "Συμπαράταξης για την Αθήνα",που με ανακοίνωση χαρακτήριζε τα προγραμματιζόμενα "αναιδή πρόκληση στο λαϊκό αίσθημα" και καλούσε τη δημοτική αρχή "να ματαιώσει την απρεπή εκδήλωση". Κάτι που ο Δ. Αβραμόπουλος και η παρέα του δεν αποδέχτηκαν.

Τελικά, ο Δήμος γλίτωσε από τον εξευτελισμό, στον οποίο τον οδηγούσε η δημοτική αρχή. Η λαϊκή αντίσταση στους ΝΑΤΟικούς ανάγκασε τους αμερικανοθρεμμένους να μεταθέσουν τη φιέστα για αργότερα. Ειδικότερα, οι αρμόδιοι των σχολών, με επιστολή τους προς το Δήμο Αθήνας, αναφέρουν: "Με γνώμονα το γενικό κλίμα των ημερών και με στόχο την αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου που θα μπορούσε να αμαυρώσει τη χαρά τη μαθητικής δημιουργίας... θα παρακαλούσαμε, ύστερα από συστάσεις των Υπηρεσιών Ασφαλείας,αλλά και του γλύπτη κ. Παύλου Κουγιουμτζή,επίσημου ομιλητή της έκθεσης, όπως η όλη εκδήλωση μεταφερθεί το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του ίδιου έτους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ