Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ
Βροντερό ΟΧΙ στους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες

Μεγάλη αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο γιουγκοσλαβικό λαό και τους δημοσιογράφους - πολεμικούς ανταποκριτές χτες το μεσημέρι από τους Ελληνες δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Το δικό τους "ΟΧΙ" στους εγκληματικούς βομβαρδισμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην επέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και το σφαγιασμό του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά και ένα βροντερό "ΟΧΙ" στο βομβαρδισμό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ από τις ΝΑΤΟικές βόμβες και την πολεμική ΝΑΤΟική προπαγάνδα χειραγώγησης της ενημέρωσης είπαν, χτες οι Ελληνες δημοσιογράφοι, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, χτες, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τιμής στους διωκόμενους δημοσιογράφους σ' ολόκληρο τον κόσμο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Τύπου.

"Συγκεντρωθήκαμε εδώ, για να καταδικάσουμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα των ΝΑΤΟικών επιθέσεων στη Γιουγκοσλαβία. Βροντοφωνάζουμε εμείς, οι άνθρωποι που καθήκον μας έχουμε να ενημερώνουμε την ελληνική κοινωνία, διαλαλούμε ότι οι επιτιθέμενοι ΝΑΤΟικοί καταπάτησαν και καταπατούν τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο, ότι είναι εγκληματίες πολέμου" θα πει, ανάμεσα στα άλλα, στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Γκλαβάς.Ενώ ο πρόεδρος τηςΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος κατήγγειλε ως εγκληματίες πολέμου που εξολοθρεύουν αμάχους, ξεθεμελιώνουν γέφυρες και γκρεμίζουν ιστορικά μνημεία τους ΝΑΤΟικούς εταίρους. Αλλά είναι και αδίστακτοι υποκριτές, όταν βομβαρδίζουν τη γιουγκοσλαβική τηλεόραση και σκοτώνουν δημοσιογράφους υποστηρίζοντας πως, έτσι, υπερασπίζονται την ελευθεροτυπία! Τιμούμε τους συναδέλφους μας πολεμικούς ανταποκριτές για την πραγματικά μεγάλη προσφορά τους στη σωστή και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού και στηρίζουμε την προσπάθειά τους, κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, ο σύντομος, αλλά γεμάτος πάθος, χαιρετισμός που απηύθυνε ο παλαίμαχος αγωνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων και α αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.Η γενιά της Αντίστασης, που πολέμησε τους χιτλερικούς δολοφόνους είναι παρούσα για να πει, τώρα, ΟΧΙ στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, για να καλέσει την κυβέρνηση να αποσύρει την υποστήριξή της στους δολοφόνους του γιουγκοσλαβικού λαού. Δε δεχόμαστε Ελληνόπουλα να χύσουν το αίμα τους για τους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Οι Ελληνες φαντάροι ορκίζονται και θα χύσουν το αίμα τους μόνο για την πατρίδα μας, πολεμώντας και τραγουδώντας αν χρειαστεί. Οπως το κάνουν οι Γιουγκοσλάβοι συναγωνιστές, σήμερα, στα γεφύρια και τους δρόμους της βομβαρδιζόμενης πατρίδας τους. Τέλος, αναφερόμενος στο χρέος της ελληνικής δημοσιογραφίας, αφού σημείωσε την προσφορά στην ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού από τους πολεμικούς ανταποκριτές, τόνισε πως η ελληνική δημοσιογραφία έχει προικιά ελευθερίας και ευθύνης. Δε θα ντροπιάσει την αποστολή της και θα παλέψει αταλάντευτα για να σταματήσει το ανθρωποσφαγείο που έχουν στήσει οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια.

Χαιρέτισαν τη συγκέντρωση, ακόμα, εκπρόσωποι της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, της Ενωσης Μακεδονίας - Θράκης, της Ενωσης Περιοδικού Τύπου, της Ενωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων, της Ενωσης Τεχνικών Τύπου, της Ενωσης Εφημεριδοπωλών, της Ενωσης Φωτοειδησεογράφων Ελλάδας και εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου. Παραβρέθηκαν, αντιπροσωπείες κομμάτων - εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Μ. Κοψίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Γρ. Τύπου της ΚΕ - βουλευτές και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Κρητικός.

Στο τέλος, ακολούθησε μαχητική πορεία με πλακέτες και συνθήματα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αντιΝΑΤΟικά, προς τη Βουλή όπου επιδόθηκε το ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και επιδόθηκε το ψήφισμα και στον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα. Ο πρόεδρος της Βουλής χαιρέτισε την κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενώ καταδίκασε τους βομβαρδισμούς και τόνισε ότι πλήττονται τα ΜΜΕ στη Γιουγκοσλαβία, λέγοντας με νόημα, επειδή στους τόπους του εγκλήματος δεν πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ