Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλλιτέχνες - πόλεμος 11 - 0

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να βάλουμε ένα γκολ στον ιμπεριαλισμό". Με αυτήν τη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Α. Βαρουχάς, περιέγραψε το μήνυμα του ποδοσφαιρικού αγώνα ηθοποιών- τραγουδιστών. Γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες άφησαν για λίγο το σανίδι και τα μικρόφωνα, για έναν αγώνα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά του πολέμου. Ενα παιχνίδι για την ειρήνη το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές που ένιωσαν το χρέος ν' ανταποκριθούν σ' αυτό το κάλεσμα.

Οι Ελληνες καλλιτέχνες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως διαθέτουν ευαισθησίες αλλά και κρίση. Δεν ξέρουν μόνο να ψυχαγωγούν αλλά και ν' αγωνίζονται για τη ζωή. Μεταξύ των παικτών ήταν οι Γ. Ζουγανέλης, Λ. Πανταζής, Γ. Βαρδής, Μ. Σεφερλής, Γ. Αλκαίος, Α. Κούρκουλος, Θ. Αδαμαντίδης, Μ. Λιδάκης. Με το τελικό 8 - 3 υπέρ των ηθοποιών δεν ασχολήθηκε κανείς. Απαντες μέτρησαν ως αποτέλεσμα καλλιτέχνες - πόλεμος 11 - 0.

Με αρκετά δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Γιάννης Ζουγανέλης,μιλώντας στον "Ριζοσπάστη", τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Από τη μια ειρηνόφιλες δηλώσεις από την άλλη υποταγή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνενοχή στις δολοφονικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας: "Ηταν λογικό ότι θα κρατήσει τέτοια στάση. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τον νεοπλουτισμό και το βόλεμα. Το θέμα είναι ότι αυτήν την κυβέρνηση την έβγαλε ο λαός. Είναι μια αιρετή κυβέρνηση. Γι' αυτό το λόγο πρέπει ο λαός να ξυπνήσει και να κοιτάξει γύρω του".

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις άλλων καλλιτεχνών:

Λ. Πανταζής: "Με αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας, έστω και από το γήπεδο γιατί θέλουμε την ειρήνη".

Τριαντάφυλλος: "Ο αγώνας είναι για να δώσουμε τα χρήματα στα παιδιά του Κοσσόβου, διότι δε φταίνε σε τίποτα γι' αυτόν τον άδικο πόλεμο".

Μ. Σεφερλής: "Κάνουμε το ιερό μας καθήκον εδώ στο γήπεδο, μαζέψαμε αυτόν τον κόσμο και συνεχίζουμε".

Π. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ