Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Συλλαλητήριο και ολονύχτια διαμαρτυρία

Θα γίνουν αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην αμερικανική πρεσβεία

Με τη σκέψη στους χιλιάδες νέους ανάπηρους που θα αφήσει πίσω του ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Οργανώσεων Τυφλών κατά του πολέμου διοργανώνει αύριο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία.

Αύριο στις 6μμ θα πραγματοποιήσουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, όπου θα ακολουθήσει ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία. Επίσης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του άδικου πολέμου, ανεξαιρέτως εθνικότητας, και συναυλία από τυφλούς και άλλους καλλιτέχνες.

"Οι οικονομικές συνέπειες ίσως ξεπερνιούνται, τα χαλάσματα ξαναχτίζονται. Τα κομμένα όμως πόδια και χέρια, τα βγαλμένα μάτια, οι διαταραγμένες ψυχές και τα σαλεμένα μυαλά, ποιος μπορεί να τα ξαναδώσει σ' αυτούς που δίχως να έχουν φταίξει σε τίποτα καταδικάστηκαν να ζουν από το έλεος των υπευθύνων ενόχων;", αναρωτήθηκαν χτες οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου.

"Και ένας μόνο ανάπηρος από μη φυσικά αίτια είναι εγκληματική ενέργεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Φάρου Τυφλών Σ. Μιτζέλης."Οι Σέρβοι ανάπηροι συνάδελφοί μας το μόνο που μπορούν να ελπίζουν τώρα είναι η θεαματική αύξηση των μελών των συλλόγων αναπήρων", τόνισαν και οι άλλοι ομιλητές απεικονίζοντας έτσι την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν τα θύματα των βομβαρδισμών και ζητώντας "όχι πια άλλοι ανάπηροι από πόλεμο".

Η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας αποτελείται από τις εξής οργανώσεις: Φάρος Τυφλών της Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Ειδικό Συμβούλιο Τυφλών Ελλάδος, Σύνδεσμος Αναπήρων Τυφλών Πολέμου Αμάχου Πληθυσμού, Ορθόδοξη Πορεία - Σύλλογος Ορθοδόξων Τυφλών Ελλάδος, Πανελλήνια Ενωση Ασθενών Μελαγχρωστικής Αμφιβληστροπάθειας, Πανελλήνια Ενωση Τυφλών Αθλητών, Αθλητικό Σωματείο Στίβου Τυφλών, Αθλητικό Σωματείο Ποδοσφαίρου Τυφλών και Αμυμωνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ