Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας αύριο στον "ηλεκτρικό"

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, μετά τη λήξη των τριών 24ωρων απεργιών των ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, οι οποίοι, ωστόσο έχουν προγραμματίσει και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις για αύριο και την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδικότερα, το προεδρείο του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ έχει κηρύξει για αύριο στάση εργασίας από τις 4 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Οι ηλεκτροδηγοί προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην εφαρμογή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας με τα εξοντωτικά ωράρια, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του 8ωρου, την εφαρμογή διακεκομμένης βάρδιας, αλλά και την αύξηση του συνεχούς χρόνου ηλεκτροδήγησης. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τη θέσπιση συνοπτικής διαδικασίας στον έλεγχο των συρμών, λόγω του περιορισμού του χρόνου παραλαβής και απόθεσης, όπως καταγγέλλουν οι ηλεκτροδηγοί, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνεται ότι οι ηλεκτροδηγοί αρνούνται να συμπράξουν στην υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και του κοινωνικού ρόλου των αστικών συγκοινωνιών και προστίθεται ότι ο κλάδος ζητά ειλικρινή διάλογο, που θα έχει στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το προεδρείο του Σωματείου ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού, τονίζοντας ότι ο αγώνας που κάνουν οι ηλεκτροδηγοί υπηρετεί και τη δική του ασφάλεια, αλλά και την περαιτέρω βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.Στάση εργασίας και στον ΗΛΠΑΠ

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ακινητοποιηθούν από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. και τα τρόλεϊ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Τις ώρες αυτές θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του κλάδου για να καθοριστεί με ποιο τρόπο θα κλιμακωθεί η αντίδραση των εργαζομένων στην εφαρμογή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ