Τρίτη 4 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μάιος του βιβλίου

Το "Βιβλίο στο Σινεμά" είναι ο κεντρικός άξονας που διατρέχει το "Μάιο Μήνα Βιβλίου" που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τον ΣΕΒΑ, το ΣΕΚΒ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Ινστιτούτο Γκαίτε, την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Αθηνόραμα". Ηδη οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με προβολή στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" της ταινίας του Βιμ Βέντερς "Λάθος κίνηση". Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει και η ΝΕΤ με προβολές ταινιών (ήδη προβλήθηκαν δύο). Επονται: 8/5, 15.15 "Κυνηγώντας το εκατομμύριο" και 22.00 "Το ταμπούρλο". 9/5 22.00 "Εγκλημα στο Οριάν εξπρές" και στις 17/5 22.00 "Happy day".

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει: ημερίδα στο ΥΠΠΟ (16/5) με θέματα "Βιβλίο και Σινεμά: ιστορικές σχέσεις και διαφορές", "Μεταφορά λογοτεχνικών έργων στη μεγάλη οθόνη και το πρόβλημα των σεναρίων", "Κοινό της ανάγνωσης και κοινό των εικόνων. Από τους θεατές στους αναγνώστες", "Βιβλίο, Κινηματογράφος και ΜΜΕ", "Εικόνα, γραφή, κινηματογράφος: Οι καλλιτεχνικές πρακτικές στο κατώφλι του 21ου αι.".

Επίσης, προβολές 20 ταινιών που μετέφεραν στον κινηματογράφο λογοτεχνικά έργα, στο Πεδίο του Αρεως (18 - 24/5), στη Στοά του Βιβλίου (31/5 - 6/6) και στο Ινστιτούτο Γκαίτε (3/5).

Στις 18/5 στη Στοά του Βιβλίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Πρώτης Πανελλήνιας Ερευνας Αναγνωστικής Συμπεριφοράς ενώ ο διαγωνισμός για το αναγνωστικό κοινό των Βιβλιοθηκών λήγει στις 15/5 και έχει ως θέμα του "Τέσσερα βιβλία με κέντρο βάρους την Ανάγνωση".

Προγραμματίζονται ακόμη συμμετοχή στο Διαγωνισμό Βιτρίνας Βιβλιοπωλείων, σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα "Η διδασκαλία του ολόκληρου λογοτεχνικού έργου στη Μέση Εκπαίδευση", παρουσίαση του cd rom "Εικονικός Εκδότης", απονομή του Ελληνογερμανικού Βραβείου Λογοτεχνικής Μετάφρασης 1999, παρουσίαση της βιβλιογραφίας με θέμα τη Θεωρία της Λογοτεχνίας, παρουσίαση του Ελληνικού Βιβλιοχώρου του ΕΚΕΒΙ κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ