Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο χαμένος

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ αυτοί που εκτιμούν πως οποιαδήποτε κι αν είναι η εξέλιξη στο διπλωματικό επίπεδο, το πρόβλημα παραμένει, αφού ο λαός της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζει να βομβαρδίζεται.

***

Δεν έχουν, όμως, δίκιο αυτοί που λένε ότι "ευτυχώς που μπήκε ο ΟΗΕ στη μέση και φτιάξανε τα πράγματα". Καλώς ή κακώς ο διεθνής οργανισμός απέδειξε περίτρανα σε αυτό τον πόλεμο πως ούτε γι' αστείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε αυτά που προβλέπει το Καταστατικό του.

***

Ο Γραμματέας του περιφέρεται χαρακτηριστικά ή μάλλον "άγεται και φέρεται" ανάμεσα στους φορείς της "νέας τάξης", ως ο "κάλος Μπάτλερ".

***

Επίσης ας μη βιάζονται διάφοροι να μιλήσουν για ειρήνη, γιατί ειρήνη με βομβαρδισμούς δε γίνεται, ούτε με επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και χτυπήματα σε αμάχους.

***

Για να το ξεκαθαρίσουμε πάντως, ένα είναι σίγουρο: ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να επιβάλουν τη "νέα τάξη" και τον στρατιωτικο-πολιτικό έλεγχο των Βαλκανίων μέσω της στρατιωτικής βίας.

***

Το ποιος στρατός θα επιβάλει τον παραπάνω στόχο δεν είναι το βασικό πρόβλημά τους. Και είναι βέβαια ένα σοβαρό ερώτημα τι ρόλο σκέφτονται από εδώ και πέρα να αναθέσουν στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία θεωρούν φυσικά δεδομένη σε οτιδήποτε ζητήσουν.

***

ΧΑΜΟΣ ΧΤΕΣ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τις συμπλοκές οπαδών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, λόγω του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Κατά τα άλλα στη Βουλή συζητάνε αυτές τις μέρες το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού...

***

Φυσικά, ουδόλως αγγίζεται το πραγματικό πρόβλημα, που βρίσκεται στην εμπορευματοποίηση - την άκρατη, μάλιστα - του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ