Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαρβαρότητα σε βάρος των παιδιών

Κάθε χρόνο στον κόσμο πεθαίνουν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος - δηλαδή βρογχίτιδες, πονόλαιμους, ωτίτιδες - και άλλα τρία εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από διάρροιες!

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του 25ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου. Φαίνονται απίστευτα αλλά συμβαίνουν, γιατί, όπως επισήμαναν οι γιατροί, υπάρχει η τρομακτική νοσηρότητα στον Τρίτο Κόσμο, όπου τα άρρωστα παιδάκια μπορεί να πεθάνουν και από μια αφυδάτωση!

Οι κυρίαρχοι της Γης καταδικάζουν τα παιδιά στον υποσιτισμό και στο θάνατο καταληστεύοντας τους πολύτιμους πόρους απ' τις χώρες τους. Αλλά και αυτούς τους πολύτιμους πόρους τους χρησιμοποιούν για φονικά όπλα που τα εκτοξεύουν εναντίον ανήμπορων παιδιών, όπως στο Ιράκ και στη Γιουγκοσλαβία.Η διαστροφική αυτή βαρβαρότητα και εγκληματικότητα είναι σύμφυτη ιδιότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, όπου όλα - ακόμα και η παιδική ζωή - εκτός από ανταλλακτική αξία τους, μπορεί να αποτελέσουν και ένα στόχο για την απόδειξη της "εξυπνάδας" των όπλων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ