Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στον αγώνα με το ΚΚΕ, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
  • Σήμερα στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους, η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με τη ΓΓ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα
  • Θα χαιρετίσουν οι Γ. Χουρμουζιάδης, Λ. Κανέλλη, Ε. Γερασιμίδου
  • Η Θεσσαλονίκη της ΝΑΤΟικής κατοχής θα στείλει μήνυμα ενίσχυσης της αντεπίθεσης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Απόψε ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Από την πλατεία Αριστοτέλους, λίγα μέτρα μακριά από το ΝΑΤΟκρατούμενο Λιμάνι, να σηματοδοτήσει με την παρουσία του το δυνάμωμα της αντεπίθεσης. Μαζί με το ΚΚΕ να ενισχύσει τον αγώνα για να μπει φραγμός στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μονοπωλίων.Στη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους, απόψε στις 8.30 το βράδυ, θα μιλήσει η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Πλάι της, πλάι στον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής που μήνες τώρα ορθώνει εμπόδια με τη δράση του στον βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο, θα σταθούν και θα χαιρετίσουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Χουρμουζιάδης,η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου.

Εκεί θα είναι ο ανυπόταχτος λαός της Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα φτάνει από κάθε γωνιά, κάθε συνοικία, κάθε τόπο δουλιάς, όπου καθημερινά οι κομμουνιστές πραγματοποιούν εξορμήσεις και αποκαλύπτουν το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πρόσωπο της ΕΕ, και των κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές της. Και σήμερα με μεγαλύτερη ένταση θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις και οι περιοδείες, μέχρι την τελευταία ώρα, ώστε να μάθει και ο τελευταίος πολίτης για τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Να μην μπορεί να πει κανείς, ότι δε γνώριζε.

Τα μηνύματα για την επιτυχία της συγκέντρωσης, καταγράφονται και μέσα από τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στους περιφερειακούς δήμους και στις γειτονιές, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Προάγγελο αποτέλεσαν και οι χθεσινοβραδινές συγκεντρώσεις σε Νεάπολη, Ξηροκρίνη, Αγιο Παύλο και Ανω Τούμπα.

Στη Νεάπολη, ο παλαίμαχος κομμουνιστής και στέλεχος της ΚΟΘ Σωτήρης Κωστόπουλος,μιλώντας στη συγκέντρωση, σημείωσε πως καίριο πρόβλημα σ' αυτές τις εκλογές για τους ψηφοφόρους, τις πρώτες εδώ και σχεδόν 50 χρόνια που γίνονται σε πολεμική ατμόσφαιρα, με τις φλόγες του πολέμου τόσο κοντά στα σύνορά μας, αποτελεί η απάντηση στο ερώτημα ποια πολιτική, ποια θέση ανταποκρίνεται στο συμφέρον του λαού και της χώρας: "Εκείνη που θεωρεί υποχρέωση της Ελλάδας τη διευκόλυνση και συμμετοχή της στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας ή αυτή που συνοψίζεται στα συνθήματα "καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή έξω το ΝΑΤΟ απ' τη Βαλκανική";".

Για πολλούς η απάντηση δεν είναι εύκολη, όμως ήρθε η ώρα να γίνει το αποφασιστικό βήμα. Να καταδικαστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές της ΕΕ. Αποκαλύπτοντας το ρόλο της ΕΕ σημείωσε: "Είναι με εκείνους που οργανώνουν τον UCK, που οραματίζονται Μεγάλη Αλβανία και ενσωματώνουν σ' αυτήν και τη μισή Ελλάδα. Είναι με τους εφοπλιστές που συμμετέχουν στον βρώμικο πόλεμο μεταφέροντας στρατό και πολεμικό υλικό. Είναι με τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που από τώρα μοιράζονται τα χρυσοφόρα έργα ανασυγκρότησης των βαλκανικών χωρών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ