Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
ΑντιΝΑΤΟικός συναγερμός σε όλη τη χώρα

Στα βήματα του Γρ. Λαμπράκη η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία

Ολη τη χώρα αγκαλιάζουν οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, με το πλήθος των αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων, που αποτελούν τη συνέχεια του μεγαλειώδους κινήματος, που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε μπροστάρης η ΕΕΔΥΕ.

Το μαχόμενο κίνημα ειρήνης επαγρυπνεί και διατρανώνει για άλλη μια φορά ότι μόνο ο αντιπολεμικός - αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών μπορεί να σταματήσει τη ΝΑΤΟική θηριωδία, να ανατρέψει τα σχέδια της "νέας ιμπεριαλιστικής τάξης".

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν:

Στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 6 Μάη

Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας - Ταύρου - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου - Παλαιού Φαλήρου, οι Τοπικές Κινήσεις της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαζικοί φορείς διοργανώνουν Καραβάνι Ειρήνης με αυτοκινητοπομπή,με αφετηρία την πλατεία Παναγίτσας Ταύρου στις 5.00 μμ και ενδιάμεσους σταθμούς πλατεία Μοσχάτου, πλατεία Παναγίτσας Π. Φαλήρου, πλατεία Ν. Σμύρνης και τερματισμό στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, όπου θα γίνει μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση και συναυλία με τον Λ. Χαλκιά.Στις 8.30 μμ θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία από την πλατεία Αγ. Ελεούσης στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας.

  • Η Επ. Ειρήνης Αργυρούπολης, η ΝΔΕ, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν λαμπαδηδρομία - πικετοφορία από το Δημαρχείο στις 7.00 μμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Αύριο Παρασκευή 7 Μάη

Η Επ. Ειρήνης Ασπροπύργου διοργανώνει αντιπολεμική φιλειρηνική συγκέντρωση στις 7.00 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία και πορεία κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας έως την Εθνική Οδό, για την καταδίκη του βρώμικου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Ηλιούπολη

Η Επ. Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει σειρά από εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 7 Μάη πραγματοποιεί στις 7.30 μμ συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα Λαμπράκη (Β είσοδος Ηλιούπολης). Θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν σύντομοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σάββατο 8 Μάη στις 7.00 μμ

Τα παιδιά τραγουδούν για την ειρήνη.

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Μαθητών Νομαρχίας Αθηνών, στην αίθουσα εκδηλώσεων 5ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων (Αγαμέμνονος 1, Ανω Ηλιούπολη).

Δευτέρα 10 Μάη στις 8.00 μμ

Θεατρική παράσταση "η Εβραία" του Μπ. Μπρεχτ από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ).

Τετάρτη 12 Μάη στις 7.00 μμ

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Δεκαήμερο Ειρήνης στην αίθουσα εκδηλώσεων των 13ου και 22ου Δημ. Σχολείων Κ. Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου πίσω από το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης).

Στις εκδηλώσεις του Δεκαήμερου συμμετέχουν ο Δήμος, πολλοί μαζικοί φορείς και Σχολεία της πόλης.

Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγιου Κήρυκου Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη από το Τσουρέδο ως τον Αγιο Κήρυκα.

Καβάλα

Η Επιτροπή ειρήνης Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΠΕΑΕΑ εκδήλωση τιμής και μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών την Κυριακή 9 Μάη στις 10.00 πμ στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ (Αίαντος 2, στην πλατεία Καπνεργάτη).

  • Την Κυριακή 16 Μάη στις 11.00 πμ διοργανώνει αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ