Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χυδαία συκοφαντία κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων

Οργανωμένο χαρακτήρα παίρνει, το τελευταίο διάστημα, η χυδαία συκοφαντική επίθεση που έχουν εξαπολύσει λογής λογής κέντρα της ΝΑΤΟικής πολεμικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων και ιδιαίτερα των πολεμικών ανταποκριτών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία, γιατί αρνούνται να υποταχθούν στη ΝΑΤΟική πολεμική προπαγάνδα παραπληροφόρησης, την αντισερβική προπαγάνδα, και επιμένουν να παρουσιάζουν την Αλήθεια για τα εγκλήματα που κάνουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού.

Ετσι, στην καθημερινή, ανακυκλούμενη, ραδιοτηλεοπτική παρουσία μετρημένων, συγκεκριμένων δημοσιογραφούντων και ορισμένων άλλων, μεταξύ των οποίων και ο Α. Ανδριανόπουλος, απ' όπου εκτοξεύεται το αντισερβικό δηλητήριο και επιχειρείται η δικαιολόγηση των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων και συκοφαντούνται οι Ελληνες δημοσιογράφοι, τώρα έρχεται να προστεθεί μια νέα πρακτική με συκοφαντίες βάσει "ανώνυμων" και, ανύπαρκτων εν πολλοίς, καταγγελιών σε βάρος των Ελλήνων πολεμικών ανταποκριτών. Συγκεκριμένα, προχτές, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χ. Παπανδρόπουλος, επί χρόνια στέλεχος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, με μια απαράδεκτη επιστολή που έστειλε στην ΠΟΕΣΥ κατηγορεί με τους Ελληνες πολεμικούς ανταποκριτές πως, τάχα, αρνήθηκαν να δεχτούν καταγγελίες κάποιας δημοσιογράφου από τη Γιουγκοσλαβία η οποία έκανε λόγο για κακοποίησή της από τις σερβικές αρχές. Ενώ ο ίδιος κάνει λόγο και για "αδιαφορία των Ελληνικών Δημοσιογραφικών Ενώσεων για την απέλαση 60 δημοσιογράφων από τη Σερβία και το Κόσσοβο, καθώς και ξυλοκόπημα πολλών εξ αυτών από εγκάθετους παραστρατιωτικών οργανώσεων"! Ο ίδιος, ξεπερνώντας κάθε όριο, αναπαράγοντας ό,τι χυδαίο και συκοφαντικό - αγγίζοντας τα όρια της προβοκάτσιας - κάνει λόγο "για συμπεριφορά (των Ελλήνων δημοσιογράφων) που, πέρα από την ανηθικότητα που κρύβει, επιβεβαιώνει πλήρως και τις φήμες που ευρύτατα κυκλοφορούν στη ΔΟΔ, για τα τιμήματα της παρουσίας των Ελλήνων δημοσιογράφων στο Κοσσυφοπέδιο και το Βελιγράδι"!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικό φαξ με τις παραπάνω προκλητικές καταγγελίες στάλθηκε από κάποιο ..."Κέντρο Εναλλακτικής Ενημέρωσης" που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες και στο οποίο συμμετέχουν όλα τα γνωστά από τα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα πρόσωπα - φορείς της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας στη χώρα μας. Μάλιστα, το Κέντρο αυτό οργάνωσε, χτες, και σχετική εκδήλωση σε θέατρο της Αθήνας για να προβάλει μια ακόμα φορά τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού και τις γνωστές συκοφαντίες κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων.

Ωστόσο, οι παραπάνω προβοκατόρικες καταγγελίες, αποκαλύφθηκαν, αμέσως προχτές, καθώς (χτεσινή "Ελευθεροτυπία") οι ίδιοι οι Ελληνες πολεμικοί ανταποκριτές - Ελένη Καλογεροπούλου "Σκάι", Κάτια Μακρή "Εθνος", Μάκης Μουρατίδης "Μέγκα" και ΑΠΕ, Νίκος Φραγκόπουλος ΕΡΤ και "ελληνική υπηρεσία του BBC", Κώστας Γιαννακίδης "Φλας", Νίκος Κούρτης ΕΤ-3, Σαράντης Σπανός "Σταρ", Μαρία Καρχιλάκη "Μέγκα" και Γιώργος Τσακίρης "Ελευθεροτυπία" - διέψευσαν κατηγορηματικά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του Χ. Παπανδρόπουλου. Επισήμαναν ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια καταγγελία για κακοποίηση Σέρβων δημοσιογράφων και, φυσικά, κανένας Ελληνας ανταποκριτής δεν αρνήθηκε να τη δεχτεί...

Τις καταγγελίες διαψεύδει και η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, όπως μετέδωσε χτες το ΑΠΕ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν στην ελληνική πρεσβεία ο διευθυντής του Ρ/Σ Β 92 και ο αρχισυντάκτης του ουδέποτε μίλησαν για κακοποίηση και ξυλοδαρμό δημοσιογράφων του σταθμού. Επίσης κανένας από τους δημοσιογράφους αυτού του ραδιοφωνικού σταθμού δεν κατήγγειλε στο Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι Ελληνες απεσταλμένοι, περιστατικό ξυλοδαρμού, ούτε ζήτησε τη συμπαράσταση των Ελλήνων δημοσιογράφων...

Με ανακοίνωσή της χτες η ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τις καταγγελίες εναντίον των Ελλήνων δημοσιογράφων στο Βελιγράδι, με τις οποίες, όπως αναφέρεται, κατηγορούνται αορίστως και συκοφαντούνται. Είναι ντροπή, προστίθεται, να εμφανίζονται κάποιοι ανώνυμοι και να συκοφαντούν - και μάλιστα αισχρά - τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι με κίνδυνο της ίδιας της ζωής τους και μέσα σε αντίξοες συνθήκες πολέμου, προσπαθούν για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού. Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ αποκαλύπτει ότι οι ίδιες αόριστες καταγγελίες, κατάπτυστες και συκοφαντικές όπως τις χαρακτηρίζει, είχαν και πριν ένα μήνα διατυπωθεί και αναρωτιέται: "Ποιο σκοπό εξυπηρετούν οι ανώνυμοι, εμφανίζοντας πάλι τις ίδιες κατηγορίες". Και η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταλήγει: "Ντροπή. Αντί να τιμούν τους δημοσιογράφους για τη δουλιά τους, τους συκοφαντούν!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ