Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ελλάδα έχει εμπλακεί στις χερσαίες επιχειρήσεις

Επίκαιρες Ερωτήσεις του ΚΚΕ για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της προετοιμασίας χερσαίας εισβολής στη Γιουγκοσλαβία και της συμμετοχής Ελλήνων αεροπόρων στα ΝΑΤΟικά ΑΒΑΚΣ, που εντοπίζουν γιουγκοσλαβικούς στόχους

Στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, φέρνει το θέμα της εμπλοκής της Ελλάδας στην προετοιμασία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων για χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

"Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι ήδη έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις χερσαίες επιχειρήσεις στο Κόσσοβο.

Με δεδομένες τις διάφορες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις και τις διακηρύξεις για μη εμπλοκή της χώρας μας σε χερσαίες επιχειρήσεις, ερωτάται ο κ. υπουργός:

- Τι στάση κράτησαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα επιτελεία του ΝΑΤΟ όταν γίνονταν οι σχετικές επεξεργασίες;

- Αν θα σταματήσει η διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Θεσσαλονίκη και αλλού, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 13.000, και τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία;".

Ελληνες στα ΑΒΑΚΣ

Σε άλλη Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αμυνας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,επαναφέρει το θέμα της συμμετοχής ελληνικών πληρωμάτων στα ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ τύπου ΑΒΑΚΣ που εντοπίζουν στόχους στη Γιουγκοσλαβία.

"Στα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα ΑΒΑΚΣ, τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, τα οποία παίζουν αποφασιστικό ρόλο για την πραγματοποίηση των βάρβαρων βομβαρδισμών που εξαπολύουν εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, συμμετέχουν και "ελληνικά πληρώματα διεσπαρμένα σε όλα την Ευρώπη",δήλωσε στις 26-4-99 ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της 900/20-4-99 Επίκαιρης Ερώτησης". Και ερωτάται ο υπουργός Αμυνας:

"Εξακολουθεί η κυβέρνηση να επιμένει ότι η χώρα μας δεν έχει άμεση στρατιωτική εμπλοκή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια, όταν δέχεται ότι στα αεροπλάνα ΑΒΑΚΣ, τα οποία στηρίζουν τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, συμμετέχουν και ελληνικά πληρώματα;

Πόσα είναι τα στελέχη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τεθεί στη διάθεση του ΝΑΤΟ και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των αεροπλάνων ΑΒΑΚΣ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, σε ποιες μονάδες υπηρετούν και σε ποιες χώρες;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ