Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδη και Γ. Θεωνά στην τελευταία σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δριμύ κατηγορώ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το ΝΑΤΟ με τον παράνομο και επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

"Επισκεπτόμενος κανείς το Βελιγράδι, υπογράμμισε ο Γ. Θεωνάς, καταλαμβάνεται από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης για την καταστροφή και το θάνατο που προκαλούν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί, αλλά και θαυμασμού για τη δύναμη και το κουράγιο του σερβικού λαού και συγκίνησης για τη μορφή και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του λαού, που γίνεται ζωντανή ασπίδα για να προστατεύσει τις γέφυρες του Βελιγραδίου".

"Η αντιστροφή της λογικής που επιχειρεί η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να καλύψει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται με αυτό τον πόλεμο. Ο πόλεμος αυτός είναι επιθετικός και παράνομος, τόνισε ο Γ. Θεωνάς. Αποτελεί έγκλημα γενοκτονίας με την εσκεμμένη καταστροφή της υποδομής της γιουγκοσλαβικής οικονομίας. Γέφυρες, νερό, ηλεκτρισμός, βασικά αγαθά για τη ζωή του ανθρώπου καταστρέφονται. Εγκλημα οικολογικής καταστροφής, που με τη χρήση της τεχνολογίας του πολέμου προσβάλλει την υγεία και το περιβάλλον.

Υπάρχει δίκαιη λύση, κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Ακολουθήστε την! Μπορείτε να την ακολουθήσετε και να δώσετε πράγματι λύση. Σταματήστε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο!".

"Πλυντήριο εγκλημάτων"

Ράπισμα στην ευφορία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και των εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων για την επιτυχή λήξη της 4ης κοινοβουλευτικής περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), έδωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης, υπογραμμίζοντας την ενοχή και τη συνενοχή σε εγκλήματα που παραλείφθηκαν από τους πανηγυρισμούς και τα αλληλοσυγχαρητήρια.

"Αυτό το Κοινοβούλιο, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τελειώνει τη θητεία του και δεν μπόρεσε να εμποδίσει πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Δεν μπόρεσε και χτες στη συζήτηση που έγινε να βάλει φραγμό στα πολλαπλά εγκλήματα πολέμου που γίνονται, εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας, αλλά μετατράπηκε, με τα ψηφίσματα, με τη συζήτηση, με τις δηλώσεις Συμβουλίου και Κομισιόν, σε πλυντήριο αυτών των εγκλημάτων.

Αυτό δεν είναι καλό προηγούμενο για το επόμενο Κοινοβούλιο!" κατέληξε ο Β. Εφραιμίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ