Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ και ΕΚΘ... ανησύχησαν για τα εργασιακά

Για εμπαιγμό καταγγέλλει τις πλειοψηφίες των δύο οργανώσεων η ΤΕ Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους τους λαούς της Βαλκανικής, θεωρούμε εμπαιγμό τη διημερίδα που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ με θέμα "Εργασιακές σχέσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Μείωση του χρόνου εργασίας και επιπτώσεις στην απασχόληση"", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωση οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ δηλώνουν ότι "σεβόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων", αρνούνται να συμμετάσχουν σ' αυτή την εκδήλωση, που πραγματοποιείται αύριο και το Σάββατο και καλούν όλους τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα, ενάντια στον πόλεμο και για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν.

Η ΕΣΑΚ υπογραμμίζει ότι "προκαλεί ιδιαίτερη αγανάκτηση και οργή η παρουσία στη διημερίδα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), η οποία υποστήριξε τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, "τη στιγμή που ο λαός της πόλης αντιδρά καθημερινά σ' αυτά τα εγκληματικά σχέδια".

"Η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στο λιμάνι την 1η Μάη και ο διήμερος αποκλεισμός του από τους εργαζόμενους, ανέδειξε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πρωτοστατούν στην ανάπτυξη αντιπολεμικών - αντιΝΑΤΟικών εκδηλώσεων, καθώς και εκδηλώσεων αλληλεγγύης προς τον γιουγκοσλαβικό λαό". Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων η ΕΣΑΚ επισημαίνει: "Η ενασχόληση με τις εργασιακές σχέσεις από κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων Ευρωπαϊκών και εγχώριων, αποτελεί κατάφωρη υποκρισία, όταν είναι γνωστό ότι προώθησαν την κατάργηση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης και άνοιξαν το δρόμο για τη γενικευμένη εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων".

"Είναι ακριβώς αυτοί, συνεχίζει η ανακοίνωση, που χαιρέτισαν και υποστήριξαν την περιβόητη "ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ" της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αποτελεί το Ευαγγέλιο του εργασιακού μεσαίωνα που πάνω εκεί στηρίχτηκε η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ