Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλλα δύο θύματα των εφοπλιστών

Δύο ακόμα ναυτεργάτες έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα των θυμάτων των Ελλήνων εφοπλιστών. Χτες στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντωνLEADER A II με σημαία Κύπρου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να αγνοούνται δύο ναυτεργάτες. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,άρχισε στις 9 το πρωί από τις καμπίνες του πληρώματος, όταν το πλοίο έπλεε στη θάλασσα του Γιβραλτάρ.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από δύο Ελληνες, 18 Φιλιππινέζους και 4 Ρουμάνους. Από τους 24 ναυτεργάτες αγνοούνται δύο Φιλιππινέζοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο του πλοίου, ενώ η φωτιά περίπου στις 12 το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο. Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν δύο ναυαγοσωστικά, ένα ρυμουλκό και ελικόπτερο της Ισπανικής Ακτοφυλακής.

Το "LEADER A II" είχε αποπλεύσει από Νέα Ορλεάνη, φορτωμένο με σιτηρά και προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Οι Ελληνες ναυτικοί είναι οι Γιώργος Λιούσκος, πλοίαρχος και Ιωάννης Κώνστας, εφαρμοστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ