Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι επιπτώσεις και τα "σχέδια δράσης"

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, συνεδρίασε χτες το απόγευμα η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της κυβέρνησης, με αντικείμενο τις επιπτώσεις που δέχεται η ελληνική οικονομία από τη ΝΑΤΟική επέμβαση, καθώς και οι... προοπτικές στο "μοίρασμα της λείας" που θα ακολουθήσει την παύση των πολεμικών επιχειρήσεων.

Η χτεσινή συνεδρίαση είχε προαναγγελθεί μετά από τη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου με 57 επιφανείς φορείς και εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο δράσης της ελληνικής πλευράς στην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας την "επόμενη μέρα".

Οι διάφορες πλευρές οι οποίες συνθέτουν το ρόλο "ύαινας", που πασχίζει να παίξει και η ελληνική κυβέρνηση στα διάφορα "σχέδια ανοικοδόμησης" του μακάβριου τοπίου που θα αφήσουν πίσω τους οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί, κυριάρχησαν - σύμφωνα με το κλίμα των τελευταίων ημερών - και κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου. Συζητήθηκαν επίσης τα πλήγματα που υπέστησαν ήδη διάφοροι τομείς της ελληνικής οικονομίας, με κυρίαρχους τον τουρισμό και τις εξαγωγές, από τις πολεμικές επιχειρήσεις. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής συμμετείχαν, εκτός από τον Γ. Παπαντωνίου - που ήταν και εισηγητής του θέματος "Επιπτώσεις από την κρίση στο Κόσσοβο" - οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Γεωργίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Παιδείας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και συναρμόδιοι υφυπουργοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ