Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η "17 Ν" πίσω από το τριπλό χτύπημα

Στη "17 Ν" αποδίδει η Αστυνομία την τριπλή επίθεση με ρουκέτες σε τρεις τράπεζες και ένα ναυτιλιακό γραφείο στην ακτή Μιαούλη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα προχτές το βράδυ. Οι δράστες έκαναν "περίπατο" στον Πειραιά, την ώρα που η προσοχή της Αστυνομίας ήταν στραμμένη στους πανηγυρισμούς των φιλάθλων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μάλιστα στην αρχή τα τηλεφωνήματα των περιοίκων, που έκαναν λόγο για δυνατές εκρήξεις, δεν ανησύχησαν κανέναν, αφού ανάλογα μπουμπουνητά από κροτίδες και βεγγαλικά ακούγονταν από παντού. Οταν διαπιστώθηκε ότι οι ρουκέτες είχαν προκαλέσει ζημιές στις τζαμαρίες των τραπεζών και στο κτίριο του ιδρύματος Χανδρή, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Από τις επιτόπιες έρευνες διαπιστώθηκε ότι από τις τρεις ρουκέτες έσκασε μόνο η μια, προκαλώντας μικρές ζημιές στο εσωτερικό της αμερικανικής τράπεζας Τσέιζ Μανχάταν. Οι άλλες ρουκέτες βρέθηκαν χωρίς τα πτερύγιά τους στη γαλλική τράπεζα BNP και στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας. Το γεγονός ότι οι ρουκέτες δεν έσκασαν αποδίδεται είτε στην παλαιότητα των πυρομαχικών είτε στο γεγονός ότι δεν εκτοξεύτηκαν σωστά.

Ανάλογη αποτυχημένη ενέργεια είχε σημειωθεί στις 31 Μάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Εκτιμάται πάντως ότι τους τρομοκράτες δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της επίθεσης, αφού ανεξάρτητα από το μέγεθος των καταστροφών, όσοι επιδιώκουν να χρησιμοποιούν στη χώρα μας το χαρτί της τρομοκρατίας για την επίτευξη άλλων στόχων, καταφέρνουν να δημιουργούν το επιδιωκόμενο δυσφημιστικό κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας.

Οσο η "17 Ν" δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων αυτών με προκήρυξη, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων ενεργειών. Πέρσι τον ίδιο καιρό ο κύκλος των επιθέσεων της "17 Ν" είχε κλείσει μετά από έξι επιθέσεις σε καταστήματα, αντιπροσωπείες και τράπεζες αμερικανικών συμφερόντων, όπως επισημαίνεται και στη φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, μια έκθεση που γίνεται ιδιαίτερα "πειστική" με τη βοήθεια και των τρομοκρατών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ