Παρασκευή 7 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71 - 68
Μίλησε... τελευταίος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στην παράταση του Παναθηναϊκού κάνοντας το 1 - 0 στις νίκες διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας

Εσπασαν καρδιές χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 71 - 68 στην παράταση, αφού η λήξη του κανονικού αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 55 - 55 και έκανε έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, αφού οι δυο ομάδες πάλεψαν εξίσου για τη νίκη, αλλά τελικά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι διατηρώντας παράλληλα και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, αφού στο πρώτο μέρος ελέγχοντας τα ριμπάουντ χάρις στον Ράτζα και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, εξασφάλισαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ που το διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο (26 - 31). Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν προβλήματα κάτω από το καλάθι, αφού ο Τάρλατς μπορεί να ξέφευγε εύκολα από το μαρκάρισμα του Οικονόμου, εντούτοις δε φάνηκε να είναι στη μέρα του. Με την έναρξη της επανάληψης όμως το σκηνικό ανατράπηκε. Ο Ολυμπιακός έδωσε πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, βελτίωσε την άμυνά του και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 41 - 36 (30). Το "τριφύλλι" όμως δεν κατέθεσε τα όπλα και με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα να κουμαντάρει το παιχνίδι αλλά και τον Αλβέρτη να εκτελεί μέσα και έξω από την περιφέρεια έφερε το παιχνίδι στα ίσια και μάλιστα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα προηγήθηκε και με τρεις πόντους (52 - 55). Η αστοχία όμως του Μπερκ σε δύο ελεύθερες βολές καθώς και ένα τρίποντο του Τόμιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα έστειλαν τις δυο ομάδες στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και χάρις στην ευστοχία τους στις βολές (14/15) κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Βούκσεβιτς, ενώ από τον Παναθηναϊκό καλύτερος ήταν ο Μποντίρογκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 10, Γκολντγουάιρ 4, Βούκσεβιτς 14, Παπανικολάου 3, Μενσά, Σούλης 5, Φασούλας 3, Τόμιτς 11, Τάρλατς 8, Ρότζερς 13.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 20, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6, Τζεντίλε 7, Μποντίρογκα 18, Μπερκ 2, Ράτζα 15.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ