Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση ενάντια στην Κίνα και "λάθη"

Πενήντα χρόνια περίπου ενός "πολιτισμού" ψευδαισθήσεων και αυταπατών ίσως ξεθώριασαν σε κάποιες συνειδήσεις το αληθινό περιεχόμενο και την ουσία του ιμπεριαλισμού, που του υπαγορεύουν και τους τρόπους δράσης του. Ετσι κάποιοι αιφνιδιάστηκαν, ή βρήκαν έδαφος στην αρχή να δηλώνουν πως αιφνιδιάστηκαν, όταν άρχισε ο βάρβαρος πόλεμος. Στη συνέχεια άλλοι βυθισμένοι στις αυταπάτες, άλλοι χρησιμοποιώντας τις αυταπάτες των άλλων, "δε θέλουν να πιστέψουν" την ολοφάνερη ιμπεριαλιστική λογική. Δεν τους "κολλάει", με όσα πίστευαν, ή έκαναν πως πίστευαν και υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτά τα καλλιεργημένα "αδιέξοδα" επενδύει και η κατά τ' άλλα, τουλάχιστον, φτηνή έως και ανόητη ΝΑΤΟική προπαγάνδα περί "λαθών" και "συγγνώμης". Μόνο κάποιος που ενώ είναι ντάλα μεσημέρι... μετράει τ' άστρα του ουρανού, μπορεί, να ανεχτεί ή να πάρει στα σοβαρά τέτοιες ΝΑΤΟικές ερμηνείες πλέον. Εκτός και αν πηγαίνει και ο ίδιος γυρεύοντας, να πειστεί, για να δικαιολογήσει και τη στάση του.

Για παράδειγμα, όταν οι ΝΑΤΟικοί πύραυλοι "αδειάζονται", κατά "λάθος" εξεπίτηδες, στις γειτονικές χώρες της Γιουγκοσλαβίας, είναι πιο φανερό και από τον ήλιο πλέον, πως οι στόχοι είναι πολλοί. Να εκβιαστούν οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών να πειθαρχήσουν με τις ΝΑΤΟικές επιταγές. Να τρομοκρατηθούν οι λαοί τους και να πάψουν να αντιστέκονται, όπως για παράδειγμα στη Βουλγαρία και στην ΠΓΔΜ. Να νιώθουν και οι μεν και οι δε την πιθανότητα του λεγόμενου "spill over" (διάχυσης του πολέμου στην περιοχή), που δεν αποκλείεται από τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς.

Το άλλο παράδειγμα των υποτιθέμενων "λαθών" αφορά την εν ψυχρώ δολοφονία αμάχων. Μα μήπως έχουν χτυπήσει και τίποτα άλλο μέχρι τώρα; Καθημερινά σημαδεύουν με ακρίβεια αθώους πολίτες μέχρι και μωρά παιδιά. Εφτασαν να χρησιμοποιούν τις απαγορευμένες απ' όλες τις συνθήκες βόμβες της διασποράς προκειμένου να σκοτώνουν περισσότερους. Οταν χτύπησαν το καραβάνι επιστροφής των Κοσσοβάρων ήταν ολοφάνερη η πρόθεσή τους να αποκλείσουν κάθε διάθεση επιστροφής. Οταν χτυπούν ολόκληρα χωριά, λεωφορεία, νοσοκομεία, κεντρικές αγορές κ.ά. στέλνουν μήνυμα τρομοκρατίας στον ηρωικό λαό που αντιστέκεται, να παραδοθεί στις ορέξεις τους. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν και όλους τους λαούς του πλανήτη ότι όποιος "μπερδεύεται στα πόδια τους" υπάρχει πάντα πιθανότητα να φάει καμιά σκόπιμη "αδέσποτη".

Με τον ίδιο τρόπο έδρασαν και ενάντια στην κινεζική πρεσβεία. Μπορεί να ισχυρίζονται τώρα στα λόγια τα πιο απίθανα γελοία επιχειρήματα για "λάθος χάρτες, ραδιοφωνικές συχνότητες ή καλυμμένα καταφύγια". Η πραγματικότητα είναι πως βομβάρδισαν εν ψυχρώ από διαφορετικές γωνίες το κτίριο της πρεσβείας τις μέρες που η Κίνα θεωρούνταν ο πιο αδύνατος κρίκος για να χαλάσουν τα σχέδιά τους, της νομιμοποίησης της βαρβαρότητας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το μήνυμα του αδίσταχτου τρομοκράτη στάλθηκε και δεν αλλάζει περιεχόμενο από τις ανόητες επίσημες δικαιολογίες...

Το γεγονός πάντως ότι εξαναγκάζονται έστω τυπικά να μιλούν για "λάθη", αποδείχνει τόσο ότι έχουν συνείδηση των εγκλημάτων τους όσο και τι πραγματικά φοβούνται. Φοβούνται την αγανάκτηση των λαών, που μετατρέπεται σε μαζική πάλη. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται, κανένα άλλοθι, μέχρι να φύγουν από τα Βαλκάνια. Τους πήραν πλέον είδηση μαζικά οι λαοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ