Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την επιστροφή της από την Τσεχία

Μετά την επιστροφή της από την Τσεχία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Ολες οι επίσημες σφυγμομετρήσεις πιστοποιούν ότι το 75% του λαού της Τσεχίας είναι αντίθετο με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Μάλιστα, λέγεται και επίσημα, ότι η κ. Ολμπράιτ έχει κάνει τα παράπονά της προς τον υπουργό Εξωτερικών, διότι δεν περίμενε ο τσέχικος λαός να είχε τόσα και τέτοια αντιΝΑΤΟικά και αντιαμερικανικά αισθήματα.

Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό καταδικαστικό ΟΧΙ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και θεωρώ ευθύνη όλων των λαών να μην αφήσουν τη Γιουγκοσλαβία μόνη. Οι διάφορες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που αναφέρονται, είναι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες των γερακιών, που θέλουν να πέσουν πάνω σ' ένα πτώμα της Γιουγκοσλαβίας και τότε να πουν πως έκαναν συμφωνία.

Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι: Να παλέψουμε όχι μόνο να μη δοκιμαστεί παραπέρα ο γιουγκοσλαβικός λαός, αλλά και να νικήσει. Εχει παγκόσμια σημασία και οπωσδήποτε πανευρωπαϊκή, να μην περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Αν περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα από τα Βαλκάνια και μέχρι τον Ευφράτη, θα υπάρχει μια τεράστια θερμή εστία και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα γλιτώσει και η Ελλάδα, όσο και αν επισήμως είναι το πρόθυμο παιδί του ΝΑΤΟ.

Η "νέα τάξη πραγμάτων" δε γνωρίζει ούτε πρόθυμους υπηρέτες, ούτε τίποτα. Γνωρίζει μόνο τα συμφέροντά της. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει το καθήκον του ως το τέλος, μέχρι να νικήσει ο γιουγκοσλαβικός λαός και να σπάσει τα μούτρα του το ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ