Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

Την Πέμπτη, 13 Μάη, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα, ενώ σήμερα γίνονται συγκεντρώσεις σε Πύργο, Ζάκυνθο, Κόρινθο

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση διοργανώνει το ΚΚΕ στην Πάτρα,μεθαύριοΠέμπτη 13 Μάη.Στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου ώρα 8.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις οργανώνει το ΚΚΕ, στα πλαίσια της πολιτικής του εξόρμησης, ενόψει των Ευρωεκλογών και ενώ η εγκληματική επίθεση των Ευρωαμερικάνων και του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας εντείνονται και σε αρκετές ακόμα πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη 11 Μάη:

- Διοργανώνεται πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου,ώρα 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Με ανακοίνωση - κάλεσμα στο λαό της περιοχής για συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ τονίζει, ανάμεσα στα άλλα: Η Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με το ΝΑΤΟ είναι δύναμη πολέμου, είναι συνδικάτο του εγκλήματος. Η κυβέρνηση της χώρας μας είναι συνυπεύθυνη στο αιματοκύλισμα του λαού της Σερβίας. Ενώ η ΟΝΕ δεν είναι εθνικός, φιλολαϊκός στόχος, είναι επιλογή της πλουτοκρατίας και αυτών που την υπηρετούν. Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργάτες, οι αγρότες, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός μας μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας προς όφελός του, να γίνει ισχυρός, με ένα Λαϊκό Μέτωπο Αντεπίθεσης. Γιατί το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο βρώμικο πόλεμο, ενάντια στην ΟΝΕ της πλουτοκρατίας. Ενώ η κεντροαριστερά είναι μια απάτη...

- Στην Κόρινθο γίνεται, επίσης, συγκέντρωση στην πλατεία του Φλοίσβου, στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Επίσης, μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποιείται στη Ζάκυνθο,στην πλατεία Αγίου Μάρκου στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου, υπογραμμίζεται: Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Μπορούμε να σταματήσουμε το δολοφονικό του χέρι, φτάνει να χτυπηθεί η μοιρολατρία και ο "ρεαλισμός της υποταγής". Μπορεί να νικήσει η Γιουγκοσλαβία και να προλάβουμε τα χειρότερα, φτάνει να ξεσηκωθούμε, να βγούμε όλοι στους δρόμους και ν' απαιτήσουμε: Να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, να πάψει η Ελλάδα να βάζει πλάτη στα σχέδιά του. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και τώρα και πριν. Είναι το μόνο κόμμα, που συγκρούεται με την πολιτική που βασανίζει το λαό και δουλεύει για να ανοίξει ο δρόμος της νίκης του λαού μας και των λαών της Ευρώπης. Γι' αυτό τώρα στις Ευρωεκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ είναι όπλο στα χέρια του λαού.

  • Αύριο Τετάρτη:

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στην πλατεία Δημαρχείου, ώρα 8 μ.μ.

  • Μεθαύριο Πέμπτη 13 Μάη:
  • Η ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιεί συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών, ώρα 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τέλος, την Πέμπτη 13.5, η ΝΕ Θεσπρωτίας διοργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα, ώρα 9 μ.μ., με ομιλητή τον γραμματέα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Κράτη Κυριαζή, υποψήφιο ευρωβουλευτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ