Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Συμπαρατάσσομαι με όσους αγωνίζονται στους δρόμους για το δίκιο

Περιοδεία της υποψήφιας, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στη Θεσσαλία

Με ομιλία της την Κυριακή 9 Μάη στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "ΚΙΕΡΙΟΝ" στην Καρδίτσα,ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στη Θεσσαλία η δημοσιογράφος και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Οι συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα ήταν από τις πολυπληθέστερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, γεγονός που δείχνει την απήχηση της επιρροής του ΚΚΕ και των συνεργασιών του. Οι αίθουσες αποδείχτηκαν μικρές για να χωρέσουν το λαό του θεσσαλικού κάμπου. Ο ενθουσιασμός και η ζεστασιά του κόσμου προς την Λιάνα Κανέλλη και τον επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γιάννη Πατάκη,εκδηλώνονταν παντού, στις περιοδείες στην αγορά του Βόλου, στα στέκια της νεολαίας στην παραλία, στις συγκεντρώσεις στις πόλεις.

"Το ΚΚΕ είναι ο φυσικός μου ιδεολογικός χώρος αποδεδειγμένα και δεν πιστεύω ότι είναι περίεργο που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο. Είμαι με αυτούς που αγωνίζονται στους δρόμους. Δεν είμαι σημερινή, ήμουν με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους απεργούς της Ιονικής, τους αγρότες και τόσους άλλους". Με τα λόγια αυτά απαντούσε η Λιάνα Κανέλλη σε ερωτήσεις του τύπου "γιατί με το ΚΚΕ;". Και συνέχιζε: "Οι μοναχικοί αγώνες δε φέρνουν αποτέλεσμα, μόνο σε συμπαράταξη και στη δημιουργία ενός πατριωτικού, διεθνιστικού μετώπου, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους νεοταξίτες και το ψευτοδίλημμα "ή φονιάς θα γίνεις ή μην περιμένεις να ζήσεις". Σήμερα δύο πολιτικές υπάρχουν, αυτοί που αγωνίζονται και εκείνοι που δεν αγωνίζονται".

Εξάλλου στις αναφορές της για τον πόλεμο, αφού περιέγραψε φρικιαστικές εικόνες από τις αγριότητες που είδε με τα μάτια της στους πολέμους της Ρουάντας, του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας, τόνισε ότι "το αίτιο ήταν το ίδιο, η "νέα τάξη πραγμάτων"... Ε, αυτή λοιπόν θέλω να αντιπαλέψω"! Ειδικά για τα Βαλκάνια είπε: "Σε αυτή την κουρσάρικη αντίληψη για τα Βαλκάνια και στο μοίρασμα των λαφύρων, εγώ δε θέλω να έχω καμία συμμετοχή". Για να επισημάνει σε άλλο σημείο: "Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι πέφτουν οι μάσκες με ταχύτητα απίστευτη, όπως του Μάσιμο Ντ' Αλέμα και της κεντροαριστεράς. Ασυλο δεν έδωσε στον Οτσαλάν, έδωσε όμως στο Ρουγκόβα... Περάστε του είπε, καθίστε... Θέλετε την ιταλική ιθαγένεια;". Και κατέληξε στο τέλος της ομιλίας της: "Ο στόχος μας πρέπει να είναι σωστός, γι' αυτό να πούμε καλό βόλι στις 13 Ιούνη".

Ο Θεσσαλικός Τύπος

Μεγάλη απήχηση είχε η περιοδεία της Λιάνας Κανέλλη στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστική είναι προβολή που έτυχε από τον τοπικό Τύπο. Η εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας το Σάββατο προανήγγειλε από την πρώτη σελίδα με τίτλο "Να κάνουμε "σαματά"". Η εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ", επίσης το Σάββατο, είχε κεντρικό θέμα με τίτλο "Οχι στη νέα τάξη... πτωμάτων", όπου παρουσίαζε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη Λάρισα.Η εφημερίδα "ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ" της Καρδίτσας σε χτεσινό της δημοσίευμα έχει από την πρώτη σελίδα ρεπορτάζ με τίτλο "Αντίσταση στη νέα τάξη πραγμάτων", όπου ξεκινάει με το απόσπασμα από την ομιλία της: "Η αντίσταση στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρεί να επιβάλλει το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, πρέπει να είναι πλέον στάση ζωής". Στην Καρδίτσα επίσης η εφημερίδα "ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" προβάλλει την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη με τον τίτλο "Δώστε μου... σφαίρες να σταματήσουμε το ΝΑΤΟ". Στο Βόλο η εφημερία "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" στο Κυριακάτικο φύλλο της προβάλλει την περιοδεία με τον τίτλο "Λιάνα Κανέλλη: "Το ΚΚΕ είναι ο φυσικός ιδεολογικός μου χώρος"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ