Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Απόλυτη στήριξη στους όρους των "8"

ΤΙΦΛΙΔΑ.-

Την απόλυτη υποστήριξη της Ελλάδος στους όρους που έχει θέσει η "Ομάδα των 8" (στη σύνοδο της G-8 στο Πέτερσμπεργκ της Γερμανίας) για τη διευθέτηση της "κρίσης του Κόσσοβου" εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος. Ο Κ. Στεφανόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε χτες στην Τιφλίδα με τον Πρόεδρο της Γεωργίας Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε, ότι οι δύο χώρες συμπίπτουν στην εκτίμηση πως το κείμενο της G-8 είναι ο μόνος τρόπος ώστε να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο "μας απασχολεί εξαιρετικά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές ενέργειες στο Κόσσοβο, να δοθεί η ευχέρεια να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους και να υπάρξει λύση στο πλαίσιο της αυτονομίας του Κοσσόβου και εντός των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας. Οι συνομιλίες Στεφανόπουλου - Σεβαρντνάτζε ολοκληρώθηκαν στην Τιφλίδα με την υπογραφή δύο συμφωνιών (μία δικαστικής αρωγής και μία αποφυγής διπλής φορολογίας) που θα συντελέσουν - όπως τονίστηκε - στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Γεωργίας.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Κ. Στεφανόπουλος:

- Εξέφρασε την ελπίδα να διευκολυνθεί με βάση τις υπάρχουσες μελέτες η διακίνηση των πετρελαίων του Καυκάσου προς την Ευρώπη και τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ενώ σημείωσε ότι και όποια άλλη δίοδος για μας είναι εξίσου αποδεκτή.

- Σημείωσε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή του Καυκάσου και πρόσθεσε ότι ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε ειρηνευτικές διαδικασίες για τη διευθέτηση των προβλημάτων αυτής της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ