Τρίτη 11 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι συμβαίνει με τις τιμωρίες φαντάρων;

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις τιμωρίες που έχουν αναφερθεί σε βάρος στρατιωτών για συμμετοχή τους σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις

Το ζήτημα της τιμωρίας στρατευμένων παιδιών για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις των μαζικών φορέων, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών του Στρατή Κόρακα και Μπάμπη Αγγουράκη για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρεται:

"Στον Τύπο δημοσιεύτηκε ότι φαντάροι που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων δέχονται επιπλήξεις αλλά και διάφορες ποινές γιατί συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις συνδικάτων και άλλων μαζικών οργανώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο έφεδρος λοχίας Ανδρέας Γκόβας που υπηρετεί στο ΚΕΔΒ τιμωρήθηκε με δέκα μέρες φυλακή για συμμετοχή του σε συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Ν. Γιουγκοσλαβία και γιατί εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε στρατευμένους που αρνούνται να συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων της χώρας. Αναφέρεται ακόμη ότι η διαταγή για την τιμωρία πήγε από τη Στρατιωτική Διοίκηση Αθηνών (ΣΔΑ).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο υπουργός:

- Τι συμβαίνει με τις τιμωρίες; Αν δόθηκαν, πόσες και σε ποιους, λόγω συμμετοχής σε συγκεντρώσεις συνδικάτων και άλλων μαζικών οργανώσεων; Ειδικότερα, για την περίπτωση του αναφερόμενου έφεδρου λοχία αν τιμωρήθηκε και με ποια αιτιολογία;

- Υπάρχει απαγορευτική διαταγή για συμμετοχή στρατευμένων σε συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών και άλλων φορέων, γεγονός που, αν ισχύει, αποστερεί κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ