Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πρόλαβαν το "τρένο" της απασχόλησης...

Οι ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του υπουργείου Εργασίας, καλούν τους άνεργους να "λάβουν θέση" για να μπουν στο "τρένο" της απασχόλησης, αλλά αυτό φαίνεται ότι τρέχει με τόση ταχύτητα που δεν μπορούν να το προλάβουν αυτοί που το χρειάζονται. Ενα δείγμα της "φροντίδας" της κυβέρνησης για τους άνεργους, πέρα από μεγαλόστομες ανακοινώσεις και δημόσιες σχέσεις, πήρε ο 35χρονος Δ. Χατζηγεωργίου,ο οποίος απορρίφθηκε από επιχείρηση... "λόγω ηλικίας"!

Ανεργος επί δύο χρόνια, πήρε σύσταση από τον ΟΑΕΔ και απευθύνθηκε στην εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ στο Ν. Ηράκλειο. Εκεί απορρίφθηκε η πρόσληψή του, "λόγω ηλικίας". Προηγουμένως είχε πάει σε μια ακόμη επιχείρηση, η οποία όμως του δήλωσε ότι είχε καλύψει τις ανάγκες της. Οι θέσεις ήταν για ανειδίκευτο εργάτη και ο ίδιος ο Δ. Χατζηγεωργίου είπε στον "Ρ" ότι παρ' όλο που έχει και κάρτα δικαιούχου προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και είναι μακροχρόνια άνεργος, το μόνο που του λένε είναι να κοιτάει στις καταστάσεις για κάποια δουλιά. "Για ανειδίκευτους εργάτες ζητούν μικρές ηλικίες, ξένες γλώσσες, ακόμη και γνώση κομπιούτερ, τι θα κάνουμε εμείς;". Δε στάθηκε δυνατό, ούτε σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης να μπει.

Η περίπτωσή του επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς άνεργος είναι και ο αδερφός του Κυρ. Χατζηγεωργίου,αυτός επί πέντε χρόνια! Ο Κυρ. Χατζηγεωργίου βρίσκεται επίσης στην ίδια κατάσταση με τον αδερφό του, ενώ επιστολή του προς τον πρωθυπουργό απαντήθηκε με την παραπομπή του στον ΟΑΕΔ και την "κατανόηση" του προβλήματός του. Και γι' αυτόν δε βρέθηκε κανένα πρόγραμμα, καμιά επιδοτούμενη θέση εργασίας, καμιά θέση στο τρένο.

Τα παραδείγματα αυτά είναι ενδεικτικά για το πώς λειτουργεί στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιλεκτικά γλιτώνει λίγους άνεργους και για λίγο χρόνο, διοχετεύοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις, με το πρόσχημα των "ενεργητικών" πολιτικών απασχόλησης. Ταυτόχρονα, δικαιώνει το αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος - που αγνοεί χαρακτηριστικά η κυβέρνηση - για περισσότερα μέτρα επιβίωσης των ανέργων, αύξηση του χρόνου και του ύψους της επιδότησης ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ