Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ειρηνοποιός ο Μαραντόνα

Πρόσκληση να επισκεφτεί τα νησιά Φόκλαντ δέχτηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι αυτό το ταξίδι, καθώς τα νησιά αυτά αποτελούν το μήλο της έριδος για τη Βρετανία και την Αργεντινή.

Οι δύο χώρες πολέμησαν το 1982 για την κυριαρχία αυτών των νησιών και περίπου 1.000 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πεδίο των μαχών. Οι Βρετανοί εδραίωσαν την κυριαρχία τους στα Φόκλαντ, αλλά οι Αργεντινοί πάντα τα διεκδικούν και τα ονομάζουν Μαλβίνες.

Από τότε οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί αισθητά και στα τέλη του Μάη μάλιστα θα συναντηθούν αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων στο Λονδίνο για να συζητήσουν τα θέματα των νησιών αυτών. Από το 1982 η βρετανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στους Αργεντινούς να επισκέπτονται τα νησιά και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την πραγματοποίηση του ταξιδιού του Ντιεγκίτο.

Η ιδέα της επίσκεψης αυτής ανήκει στον Αργεντινό Εστεμπάν Κιτσέγιο, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα, επισκέφτηκε τα Φόκλαντ και συζήτησε με τις εκεί ποδοσφαιρικές αρχές τις πιθανότητες πραγματοποίησης του ταξιδιού του διάσημου Μαραντόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ