Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Τριπλασιάστηκε φέτος η συμμετοχή στις εκλογές

Πιο μαζικός και πιο δυνατός αναδείχτηκε ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών μέσα από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του δεύτερου 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 10 του Μάη και ολοκληρώθηκαν προχτές Δευτέρα 17 του Μάη. Φέτος, ο Σύλλογος διάλεξε να "κλείσει" πανηγυρικά τις εκλογές έξω από τη σχολή "ΚΟΡΕΛΚΟ", όπου οι σπουδαστές το δεύτερο βράδυ των εκλογών, στις 11 του Μάη, δέχτηκαν την τρομοκρατική επίθεση από τα ΜΑΤ, με διαταγή του σχολάρχη Κορέλλα.

Οι σπουδαστές όλες τις μέρες των εκλογών ψήφιζαν στα γραφεία του Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Ομως καθημερινά ο Σύλλογος έστηνε κάλπες έξω από τις σχολές, καλώντας τους σπουδαστές γίνουν μέλη του, να δυναμώσουν τη συλλογική φωνή και δράση τους. Σ' όλες τις σχολές οι σπουδαστές έδωσαν τη μάχη για να εκλέξουν τον αντιπρόσωπό τους στο νέο 15μελές ΔΣ. Ολες τις μέρες των εκλογές σε 40 σχολές ψήφισαν 1.877 σπουδαστές, δηλαδή τριπλάσιοι από αυτούς που ψήφισαν πέρυσι. Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων.

"Η ανταπόκριση στις φετινές εκλογές ήταν πολύ ικανοποιητική και θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχαν σημειωθεί κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκρατίας, αλλά και κρούσματα απαγόρευσης της εισόδου στις σχολές", μας είπε ο Ζήσης Νούσιας,μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, σημειώνοντας: "Οι σχολάρχες, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στην ΚΟΡΕΛΚΟ, έδειξαν πως δεν ήθελαν να γίνουν οι εκλογές. Οι σπουδαστές όμως τους διέψευσαν με τη μαζικοποίηση του Συλλόγου και όλα δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο ο Σύλλογος θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ