Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αίμα στο παζάρι του πολέμου

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης Dow jones παρουσιάζει άνοδο, κατά τη διάρκεια της επιδρομικής επιχείρησης κατά της Γιουγκοσλαβίας. Πιο απλά, το αίμα των αθώων "παίζεται" στο παζάρι του πολέμου και αποκτά χρηματιστηριακή αξία φρίκης. Και αποκαλύπτει το αποτρόπαιο πρόσωπο του καπιταλισμού. Ολα τα φονικά σύνεργα του Αρμαγεδδώνα δοκιμάζονται στη Γιουγκοσλαβία, ανανεώνονται και οι φοβερές επιδρομές οδηγούν σε νέο κύκλο παραγγελιών στις τερατώδεις πολεμικές βιομηχανίες, που αποτελούν το κρυφό πρόσωπο της πολιτικής εξουσίας.

Ολα είναι μεθοδικά ταξινομημένα εκεί, που το άγαλμα της "Ελευθερίας", κρατάει σβησμένη τη δάδα. Ολα ψυχρά ταξινομημένα, όπως στους παγωμένους νεκροθαλάμους των ανατομείων. Ολα έχουν την αποτίμησή τους σε δολάρια, σ' αυτό το παζάρι του αίματος. Αυτές οι βόμβες των 500 κιλών, ή λίτρων, εξαφανίζουν ένα εργοστασιακό συγκρότημα από την κορυφή, ως τους υπόγειους χώρους. Αυτές, με την επένδυση των κεφαλών με αποδυναμωμένο ουράνιο, διαπερνούν μπετόν και ατσάλι και εγκαταλείπουν για τις επόμενες γενιές τη φονική τους ραδιενέργεια. Εχουμε και τις άλλες των 2,5 τόνων. Και για τα μωρά, για τις μανάδες, τους γέροντες τους αμάχους, χρησιμοποιούμε "κατά λάθος" τις βόμβες - κάνιστρα βομβιδίων, που δεν αφήνουν τίποτα ζωντανό στη διασπορά του άμεσου θανάτου και αυτού που θα ακολουθήσει από τα βομβίδια - νάρκες του εδάφους.

Ομορφα, καθαρά, ταξινομημένα πράγματα, εκεί, στα τρίγωνα, τετράγωνα και πεντάγωνα του τρόμου, που προχωρούν σε στατιστικές αποτιμήσεις, όπως έκανε εκείνος ο σατανικός γιατρός των χιτλερικών στρατοπέδων ο Μέγκελε, που μέτραγε την αντοχή, ως το θάνατο σε συνθήκες βρασμού, απόλυτου ψύχους, στην προοδευτική αφαίμαξη, τη διάρρηξη του στομαχεντερικού συστήματος και τους φρικτούς ακρωτηριασμούς.

Ετσι και τώρα η αμερικανοΝΑΤΟική συμμορία επεξεργάζεται τα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος: Πόσοι άνθρωποι εξαερώνονται αμέσως, πόσοι ακρωτηριάζονται. Πόσες γυναίκες θα αποβάλουν. Πόσοι και πότε θα παρουσιάσουν καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και γενετικές παραμορφώσεις. Και πού είσαι, ω, απερίγραπτε Τζέιμι Σέι: - Κάνε μια ανακοίνωση για το πόσα λίτρα αίματος αναλογούν μέχρι τώρα στους σκοτωμένους και ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία για τους επενδυτές μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ