Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μισές εφημερίες στη Λιβαδειά

Και τη Βοιωτία "χτύπησαν" οι δραστικές περικοπές που κάνει η κυβέρνηση στα κονδύλια για τις εφημερίες, οι οποίες ξεπερνούν το 50% σε σχέση με τα κονδύλια του 1998.

Οπως καταγγέλλει στο "Ρ" ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Βοιωτίας",νομαρχιακός σύμβουλος Λ. Λιάκος,τόσο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς,όσο και στα Κέντρα Υγείας Διστόμου και Αλιάρτου τα κονδύλια για τις εφημερίες φέτος μειώθηκαν κατά 180 εκατ. δραχμές. Εγκρίθηκαν 170 εκατ. δραχμές έναντι 350 εκατ. το 1998.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν πρόσφατα και οι γιατροί του Νοσοκομείου, που, με ανακοίνωσή τους, προειδοποιούσαν πως αν δε δοθούν σύντομα τα αναγκαία κονδύλια, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο Λ. Λιάκος επισημαίνει πως η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας προκειμένου να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ο μόνος δρόμος που μένει είναι αυτός της αγωνιστικής διεκδίκησης των αναγκαίων κονδυλίων και τονίζει πως πρέπει να ενημερωθούν για το θέμα οι μαζικοί φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο και με επικεφαλής την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση τα κονδύλια που απαιτούνται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ