Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προεκλογικές άσπρες ποδιές στο "Παπαγεωργίου"

Η ΕΝΙΘ χαρακτηρίζει έγκλημα σε "βάρος της Δημόσιας Υγείας" τη μεταφορά κλινικών για τη λειτουργία του νοσοκομείου

H Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να αρχίσει η λειτουργία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", γιατί ακυρώνονται έτσι οι δυνατότητες να καλύψει αυτό τις ανάγκες της πόλης αλλά και γιατί με τις λύσεις που επιλέγονται προκαλείται λεηλασία των υπόλοιπων νοσοκομείων.

Πρόκειται, όπως πιστεύει η ΕΝΙΘ, για έναν τρόπο που δεν υπακούει και δεν εντάσσεται σε κανένα σχεδιασμό για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και που υπηρετεί τα στενά μικροκομματικά συμφέροντα των εμπνευστών του.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου της Θεσσαλονίκης για να εμποδίσουν μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης αυτό που επιχειρείται να γίνει σχετικά με το νοσοκομείο και καλούν την ηγεσία του υπουργείου, "έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της Δημόσιας Υγείας".

Οπως τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΙΘ, η μεταφορά κλινικών του ΕΣΥ από τα άλλα νοσοκομεία της πόλης προς το "Παπαγεωργίου" δεν μπορεί να αποτελέσει τον άξονα λειτουργίας του νοσοκομείου γιατί αυτό σημαίνει συρρίκνωση και υποβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

"Αποκλειστικός υπεύθυνος για τη μη λειτουργία του νοσοκομείου είναι η κυβέρνηση, η οποία αρνείται να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του. Εμείς πιστεύουμε ότι το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει ως ΝΠΔΔ ενταγμένο στα πλαίσια του Δημόσιου Τομέα Υγείας", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Στρατής Πλωμαρίτης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει συνταγματικό κώλυμα σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάζεται να λειτουργήσει το νοσοκομείο (κλινικές δημοσίου σε Ιδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου), όπως κι ότι δεν υπάρχει διασφάλιση των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στο "Παπαγεωργίου". Ακόμη υπογράμμισε ότι η ΕΝΙΘ αποκλείστηκε από όλες τις συσκέψεις που γίνονται σχετικά με το μέλλον του νοσοκομείου. "Δεν πρόκειται να λειτουργήσει το νοσοκομείο ως αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης. Μόνο προεκλογικά θέλουν να φανεί ότι λειτουργεί, βάζοντας μερικές άσπρες ποδιές", κατέληξε ο Σ. Πλωμαρίτης.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΕΝΙΘ κατήγγειλαν ότι η λειτουργία του "Παπαγεωργίου" εξαρτάται και από την πορεία έναρξης του Διαβαλκανικού Κέντρου (του επιχειρηματία Αποστολόπουλου) στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι μεγάλα συμφέροντα και μέσα από την κυβέρνηση εμποδίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ