Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι φοιτητές επιβάλλουν την ανασυγκρότηση της ΦΕΑΠΘ

Αρχισαν χτες και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο οι εργασίες του συνεδρίου

Κάτω από την πίεση των φοιτητών που απαιτούν την ανασυγκρότηση της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ) και οι οποίες εκφράστηκαν με αποφάσεις 25 Φοιτητικών Συλλόγων, ξεκίνησαν, χτες το πρωί, οι εργασίες του 10ου Συνεδρίου της Ενωσης. Το συνέδριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο - με την εκλογή για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια - του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ. Στο συνέδριο συμμετέχουν 150, σε σύνολο 192, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και όλες οι παρατάξεις, εκτός από τα ΕΑΑΚ. Μέλη αυτής της παράταξης επιχείρησαν χτες το μεσημέρι να διαλύσουν τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες φοιτητές, που με την παρουσία τους απαιτούν την αγωνιστική ανασυγκρότηση της ΦΕΑΠΘ και περιφρουρούν τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Στην προσπάθεια για την πραγματοποίηση του συνεδρίου πρωτοστάτησαν τα μέλη της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Μπροστά στην εκφρασμένη απόφαση των φοιτητών, οι υπόλοιπες παρατάξεις φαίνεται να υποχωρούν από τη γραμμή τους για υπονόμευση της ΦΕΑΠΘ και για πρώτη φορά, από το 1993 - τότε έγινε το τελευταίο συνέδριο - να αποδέχονται τη συγκρότηση του ΚΣ. Τα μέλη των ΕΑΑΚ επιχείρησαν να δημιουργήσουν χτες εικόνα διάλυσης και επεισοδίων, με τη βίαιη επίθεση στην τεχνική γραμματεία του συνεδρίου, δίνοντας έτσι άλλοθι στις παρατάξεις του δικομματισμού να αποχωρήσουν, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Γ. Μπακογιώργος,μέλος της γραμματείας της Πανσπουδαστικής ΚΣ, είπε: "Η συγκρότηση της ΦΕΑΠΘ ξεκίνησε σήμερα με καλύτερους όρους από κάθε φορά. Με μια Πανσπουδαστική ενισχυμένη και έναν φοιτητόκοσμο να είναι στο δρόμο εδώ και πάρα πολλούς μήνες, να πιέζει αποφασιστικά για μαζικό συντονισμό. Αυτός ακριβώς ο μαζικός συντονισμός είναι που κατάφερε να αποτρέψει τις αποσχιστικές τάσεις που είχαν από την αρχή όλες οι παρατάξεις, με αποκορύφωμα την τραμπούκικη λογική που επέδειξαν την πρώτη μέρα του συνεδρίου τα ΕΑΑΚ. Οι φοιτητές θα επιβάλουν να γίνει τελικά συνέδριο. Θα επιβάλουν να εκφραστεί η αγωνιστική διάθεσή τους μέσα από μια αγωνιστική ΦΕΑΠΘ. Το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ που ξεκινάει αύριο (σήμερα) όσον αφορά το μέρος του πολιτικού διαλόγου εκτιμούμε πως θα μετατραπεί σε μια αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ