Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟΥΣ 100 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑ
για να κάμψουν την αντίσταση του γιουγκοσλαβικού λαού

Τετρακόσια είναι τα δολοφονημένα και δύο χιλιάδες τα τραυματισμένα παιδιά από τις ΝΑΤΟικές βόμβες! Δύο τάγματα ετοιμάζεται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση, σε ρόλο δυνάμεων εισβολής και κατοχής στη Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο λαός να σηκωθεί στο πόδι, κάλεσε από τη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για να σταματήσουμε την έξοδο από την Ελλάδα των δύο ταγμάτων, που είναι έτοιμη να στείλει η κυβέρνηση ως δυνάμεις εισβολής και κατοχής στη Γιουγκοσλαβία.

Οι ΝΑΤΟικοί εντείνουν τις βομβιστικές κτηνώδεις επιθέσεις τους. Στις φυλακές του Ιστόκ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 100,ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες. Στο τριήμερο που πέρασε, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων κατοίκων.

Οπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη "Γιούνισεφ", το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των 1.200 νεκρών είναι παιδιά. Οπως παιδιά είναι και το 40% των 5.000 τραυματιών.

Η εισαγγελέας του ΟΗΕ Λ. Αρμπουρ δεν αποκλείει μήνυση στους ηγέτες των 19 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται το "γαϊτανάκι" της τάχα "διπλωματικής κινητικότητας", με μοναδικό σκοπό να επιβάλουν τους σκληρότερους όρους παράδοσης του γιουγκοσλαβικού λαού. Σε αυτά τα πλαίσια, με ποικίλους τρόπους, επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι χερσαίες επιχειρήσεις.


ΣΕΛ.  8   -   9,    18   -   20,   

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ