Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η διαφορά

Ηταν πολύ μεγάλη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στη Λάρισα. Και ήταν μια συγκέντρωση μόνο Λαρισαίων. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, καθώς την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, πραγματοποιούνταν προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος και σε άλλους Νομούς της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο Βόλο και στην Καρδίτσα. Αν το επισημαίνουμε αυτό είναι και γιατί χτες βράδυ έγινε η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Λάρισα. Ομως σ' αυτή δε συμμετείχαν μόνο Λαρισαίοι, αλλά μεταφερόμενοι οπαδοί και κλακαδόροι από όλη τη Θεσσαλία και από νομούς της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι του ΠΑΣΟΚ, η συγκέντρωση του οποίου, στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και, φυσικά, αναμένεται να είναι ανάλογης υφής "φιέστα" μεταφερόμενων οπαδών.

Η προφανής διαφορά προεκλογικής πολιτικής πρακτικής ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα κόμματα του δικομματισμού, δείχνει και διαφορετική πολιτική κουλτούρα, αλλά, ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ένδεια αυτών των κομμάτων σε πολιτικά επιχειρήματα, η οποία γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί με το κέρδισμα των εντυπώσεων σε όγκο πλαστικών σημαιών και μεταφερόμενων οπαδών.

Ας εκτιμήσει, λοιπόν, ο ψηφοφόρος της Λάρισας κι όλης της Ελλάδας τη στάση των κομμάτων - ας βάλει στη ζυγαριά από τη μια τον πειστικό λόγο του ΚΚΕ και από την άλλη την "πλαστικότητα" του πολιτικαντισμού και την κενότητα λόγου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - όταν θα φτάσει στην κάλπη των ευρωεκλογών κι ας πράξει αναλόγως.

Ελληνικά τάγματα έτοιμα για να πάνε στον πόλεμο

Δύο τάγματα του ελληνικού στρατού, το 501 και το 507, είναι έτοιμη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει, ως δυνάμεις εισβολής και κατοχής στη Γιουγκοσλαβία! Το κατήγγειλε, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας, ταυτόχρονα, το λαό μας να ξεσηκωθεί στο πόδι για να σταματήσει την έξοδο των Ελλήνων στρατιωτών από τα σύνορα της χώρας μας.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, να πολεμήσουν, στο πλευρό των δολοφόνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εναντίον ενός γειτονικού και φιλικού λαού, ο Κ. Σημίτης, περιφερόμενος στα προεκλογικά μπαλκόνια, ψευδόμενος ασυστόλως, ζητάει να σταματήσει ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, μήπως και εκμεταλλευτεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας και "κλέψει" έτσι μερικούς ψήφους υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτή η υποκρισία και η ύπουλη ψηφοθηρία, δεν αποτελεί έναν ακόμα από τους βασικούς λόγους για να "μαυριστεί" το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές, αυτό ας το σκεφτούν, πρώτα και κυρίως, οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ